Е-ЗАПИСВАНЕ НА НОВО ОТКАЗ ЗА ВИЗА НА ESTA

Допустими международни пътници, които желаят да пътуват до Съединените щати по Програмата за отмяна на визовия режим, трябва да кандидатстват за разрешение.

Допустими граждани или граждани:

  • Вие сте гражданин или гражданин, отговарящ на условията за страна по Програмата за отмяна на визи.
  • Вашето пътуване е за 90 дни или по-малко.
  • Планирате да пътувате до Съединените щати за бизнес или удоволствие.
  • Понастоящем не разполагате с виза за посетители.

Каква информация е необходима:

  • Валиден паспорт от страна на Програма за отмяна на визи
  • Валидна кредитна карта (MasterCard, VISA, American Express и Discover за плащане на $ 89 на такса за кандидатстване.
  • Вашата информация за контакт. (Име, телефонен номер, пощенски адрес и имейл адрес)
  • Адрес и контактна информация за престоя ви.

Заявлението за ESTA е обяснено

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ESTA

Какво трябва да кандидатствам за ESTA?
За да подадете заявление, ще ви е необходим паспорт и платежна карта. Вашият маршрут за пътуване не е задължителен, но може да бъде включен. Моля, прегледайте нашите често задавани въпроси за най-често задаваните въпроси и отговори за Статус на ESTA

Плащания за заявлението за ESTA. ,
Всички плащания за заявлението за ESTA трябва да бъдат реализирани с кредитна или дебитна карта. Правителството на Съединените щати не изключва чекове или парични нареждания за заявлението на ESTA и оставя на специализирани компании като ESTAmerica.org да помагат сЕлектронна система за разрешение за пътуванеПроцес. Приемаме всички основни марки марки. Моля, свържете се с нас, ако не можете да извършите плащането с кредитна карта, но най-лесният начин е с кредитна или дебитна карта.

Проверете вашето приложение за ESTA

Проверка на ESTA, проверка на състоянието на ESTA

Трябва да актуализирате, потвърждавате или подновявате ESTA?
Има само определени полета, които могат да бъдат актуализирани в ESTA, след като сте получили одобрено разрешение за пътуване. Препоръчително е да прегледате своя ESTA много преди пътуването си до Съединените щати, за да си осигурите време, в случай на грешка във вашата кандидатура. Ако имате някакви въпроси относно подаването, моля пишете ни.

Виза и ЕСТА са едно и също нещо?
Разрешението ESTA не е виза. Това е предварително разрешение за пътуване по Програмата за визово движение, което е предназначено да позволи на пътниците да заобикалят отнемащия време процес на виза. Най- Разрешение за ESTA не е еквивалентна на американска виза по какъвто и да е начин и не може да бъде заменена с виза в случаите, когато се изисква виза за пътуване. Нямате нужда от ESTA, ако вече притежавате валидна виза.

ESTA и VWP Information

ESTA VISA PASSPORT, Програмата за освобождаване от визи (VWP), администрирана от Министерството на вътрешната сигурност (DHS) в консултация с Държавния департамент, позволява на гражданите на страните 38 да пътуват до Съединените щати за бизнес или туризъм за престой до 90 дни без виза.

Приложенията на ESTA се извършват само онлайн.
Данните за жизненоважни заявления включват информация за паспорта и плащането. Вашият маршрут за пътуване е опция и може да бъде актуализиран по-късно. Всички задължителни полета трябва да бъдат попълнени и попълнени правилно. Съединените щати не приемат чекове или парични нареждания за приложението ESTA. На компаниите като ESTAmerica.org остава да помагат и помагат на гражданите от вашата страна да попълнят точно формуляра.

Кой трябва да кандидатства за ESTA?
Всеки, който влиза в Съединените щати по Програмата за отмяна на визи. Това позволява на Министерството на вътрешната сигурност да одобри предварително пътуващите за отмяна на визи, преди да напуснат собствените си страни. Само изберете страни са държави, които не прилагат визии ще намерите този списък в страницата (VWC).

НУЖДА ОТ ПОМОЩ?

Свързани теми:

Кой е упълномощен да пътува в САЩ?

Посещение на любими, или идване на почивка в Съединените щати? Преди да влезете в страната, трябва да получите съответното разрешение от правителството на САЩ. В някои случаи това означава кандидатстване за виза, но ако сте гражданин на държава, която е включена в Програмата за отмяна на визи (VWP), използването на електронната система за разрешение за пътуване (ESTA) може да бъде по-лесният и по-бърз вариант. VWP позволява на гражданите на страните 38 да получат разрешение за пътуване до Съединените щати чрез Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, без да придобиват виза. Ако в момента сте гражданин на участващите страни и имате валиден паспорт, трябва само да кандидатствате с формуляра ESTA. Ако отговаряте на изискванията, ще имате разрешение да пътувате в рамките на САЩ за 90 дни. Ако пътувате през Съединените щати по пътя си към друга държава, все още трябва да кандидатствате за кандидатстване за ESTA.

Електронна заявка за виза Vs. Заявление ESTA.

Изискванията на ESTA по Програмата за отмяна на визовия режим (VWP) са много по-малко взискателни от тези на електронното заявление за неимигрантска виза. Заявлението за виза изисква около час или повече време, за да попълните цялата информация за пътуването и историята за себе си. Срещу. Приложението ESTA е около 10 минути.

Пътуващи цели, когато кандидатствате за ESTA

Когато кандидатствате за ESTA, той се използва за гледане на близки, почивка, посещения на лекар и подходящи за повечето бизнес пътувания до Съединените американски щати. Приемат се някои пътувания, а други изискват пълно заявление за Visa.

  • Туризъм, къмпинг и обект
  • Почивка (почивка)
  • Музейни експонати
  • Посещения на увеселителни паркове
  • Посещение на близки или приятели
  • Посетете колежи преди да кандидатствате за виза
  • Медицинско лечение и посещения на лекар
  • Социални събития, Концерти или срещи с групи за услуги
  • Участие в пиеси, мюзикъли, спортни или други подобни състезания или събития, (Не може да се плати за участие)!
  • Бизнес консултации и бизнес срещи
  • Участие в образователна, професионална конференция или всякакъв вид конвенция. Например Comic Con
  • Краткосрочно професионално обучение (Не може да бъде платено от никой източник в САЩ, освен за разходи, свързани с престоя ви)!

Заявленията за виза се изискват за пътуване до Съединените американски щати, ако:

  • Заетост на пълно работно време
  • Дългосрочен образователен, колеж или технически колеж
  • Всеки чуждестранен журналист, преса, филми, радио или други информационни медии
  • Търси постоянно пребиваване в Съединените американски щати
Имате ли нужда от ESTA за транзит през САЩ?

Ако влезе гражданин извън САЩ незабавно и непрекъснато tпреминете през на Съединени щати, той / тя може да изисква валиден транзит Виза C-1, освен ако той / тя е гражданин на държава, която има споразумение с. \ t Съединени щати да позволят на своите граждани да пътуват до. \ t Съединени щати без Виза .

Имам ли нужда от виза за свързване на полет в САЩ?

Съединените щати Министерството на вътрешната сигурност изисква виза (WWP) - пътници, за да получат одобрение от. \ T Електронна система за разрешение за пътуване (ESTA) най-малко 72 часа преди регистрацията за полет до САЩ или свързване през САЩ. Изисква се ESTA.

Имам ли нужда от виза, ако имам престой в САЩ?

Незабавен и непрекъснат транзит означава, че маршрутът до крайната ви дестинация включва a престой в Съединените щати и ще трябва да спрете там, но нямате други привилегии. … Въпреки това, ако вече имате виза B-1 или B-2 за САЩ и трябва да преминете през страната, нямате нужда от виза C.

Кои страни се нуждаят от електронни паспорти на ESTA за САЩ?
  • АНДОРА
  • УНГАРИЯ
  • НОРВЕГИЯ
  • АВСТРАЛИЯ
  • ИСЛАНДИЯ
  • ПОРТУГАЛИЯ
  • АВСТРИЯ
  • ИРЛАНДИЯ
  • САН МАРИНО
  • БЕЛГИЯ
  • ИТАЛИЯ
  • СИНГАПУР
  • БРУНЕЙ
  • ЯПОНИЯ
  • СЛОВАКИЯ
  • ЧИЛИ
  • ЛАТВИЯ
  • СЛОВЕНИЯ
  • ЧЕХИЯ
  • ЛИХТЕНЩАЙН
  • Южна Корея
  • ДАНИЯ
  • ЛИТВА
  • ИСПАНИЯ
  • ЕСТОНИЯ
  • ЛЮКСЕМБУРГ
  • ШВЕЦИЯ
  • ФИНЛАНДИЯ
  • МАЛТА
  • ШВЕЙЦАРИЯ
  • ФРАНЦИЯ
  • МОНАКО
  • ТАЙВАН
  • ГЕРМАНИЯ
  • ХОЛАНДИЯ
  • ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
  • ГЪРЦИЯ
  • НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Посетителите могат да останат за 90 дни в Съединените щати също включва времето, прекарано в Канада, Мексико, Бермудските острови или островите в Карибския басейн ако пристигането е било през Съединените щати. ESTA се изисква, ако пристигате с въздушен или круизен кораб. Отмяна на виза се прилага без ESTA за сухопътни гранични пунктове, но VWP изобщо не се прилага (т.е. се изисква виза), ако пътникът пристига по въздух или по море на неодобрен превозвач.

Тъй като 2016, на отмяната на визи не се прилага в случаите, когато дадено лице е имало преди това пътували до Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия или Йемен на или след март 1, 2011 или за тези, които са двойни граждани на Иран, Ирак, Судан или Сирия. Някои категории като дипломати, военни, журналисти, хуманитарни работници или законни бизнесмени могат да бъдат освободени от изискването за виза от министъра на вътрешната сигурност.

Страни с номинирани и пътна карта.

Страни, които ще бъдат номинирани за статут в Програмата за отмяна на визи между „пътна карта“ и допустимост за участие. Номинацията инициира детайлна оценка от. \ T Министерството на вътрешната сигурност на Съединените щати националната сигурност и имиграционните практики. Няма установен график за това, колко дълго една държава може да остане в номинирания списък, преди да бъде одобрена или отхвърлена от програмата.

От 2005, Държавният департамент на САЩ провежда дискусии със страни, известни като „страни на пътната карта“, които се интересуват от присъединяването (или повторното присъединяване) към Програмата за отмяна на визовия режим. От първоначалните 19 страни, 10 са допуснати до VWP.

  • Аржентина
  • Полша
  • Бразилия
  • Румъния
  • България
  • Турция
  • Кипър
  • Уругвай
  • Израел

Допустимостта за отмяна на визовия режим може да бъде оттеглена по всяко време, Това може да се случи, ако Съединените щати вярват, че гражданите на дадена страна са по-склонни да нарушават своите ограничения за ПВП, като например да работят без разрешително или превишават разрешения период на пребиваване в САЩ. Съответно, АржентинаУчастието на VWP в 2002 бе прекратено в светлината на финансовата криза в тази страна и потенциалното й въздействие върху масовата емиграция и незаконното надвишаване на броя на гражданите му в Съединените щати посредством Програмата за отмяна на визовия режим. УругвайУчастието в програмата беше отменено в 2003 по подобни причини. Докато политическото и икономическо положение на една държава не определя пряко неговата допустимост, широко се смята, че гражданите на политически стабилни и икономически развити страни няма да имат много стимул да търсят незаконно работа и да нарушават визите си в САЩ, рискува сериозно консула счита, че трябва да одобри или да откаже виза. Израел не е включена в Програмата за отмяна на визовия режим, за което се твърди, че е отчасти поради строгия контрол Палестинските американци пътуват до Израелкато по този начин не изпълнява изискването за взаимност.

Най- Европейския съюз притисна Съединените щати да разширят Програмата за премахване на визовия режим до останалите пет страни членки, които в момента не са в нея: България, Хърватия, Кипър, Полша, и Румъния, Всички те са „страни на пътната карта“ с изключение на Хърватия, който наскоро се присъедини към ЕС в 2013. През ноември 2014 на Българското правителство обяви, че няма да ратифицира Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции, ако Съединените щати не отменят визите за своите граждани.

Европейските граждани се нуждаят от виза за САЩ?

Британски граждани пътуване с валиден, отделен машинно четим или електронен паспорт, с връщане или по-нататъшен билет, и които остават за по-малко от 90 дни, отговарят на условията за Програма за премахване на визите и може пътна виза- Свободен само с Електронна система за разрешение за пътуване (ESTA).

Дали американските граждани се нуждаят от европейска виза за влизане в Европа? Гражданите на САЩ с валиден паспорт на САЩ могат да пътуват Европейски държави-членки на 26 на Шенгенското пространство за максимум 90 дни, без да се налага да кандидатстват или да получат Шенген виза за краткосрочен туризъм или бизнес пътуване.

Посещение на любими, или идване на почивка в Съединените щати? Преди да влезете в страната, трябва да получите съответното разрешение от правителството на САЩ. В някои случаи това означава кандидатстване за виза, но ако сте гражданин на страна, която е включена в Програма за отмяна на визи (VWP), използвайки Електронна система за разрешение за пътуване (ESTA) може да е по-лесният и по-бърз вариант.

Една ESTA валидна ли е за няколко пътувания?

Вашият ESTA обикновено е разрешено валидни за множество пътувания за период от две години (от датата, на която сте одобрени) или до изтичане на паспорта ви, в зависимост от това кое от двете настъпи първо *. Това означава, че докато сте получили ESTA разрешение пътуване, не е необходимо да го прилагате отново по време на валидност Период. Изискванията на ESTA по Програмата за отмяна на визовия режим (VWP) са много по-малко взискателни от тези на електронното заявление за неимигрантска виза. Заявлението за виза изисква около един час или повече време, за да попълните цялата информация за пътуването и историята за себе си и трябва да чакате месеци, преди да получите одобрение. Срещу. на Заявление ESTA е около 10 минути.

Колко струва ESTA?

За използване на нашите услуги за преглед и обработка на $ 89.00 USD. Цената включва задължителната такса на правителството на САЩ от $ 14 (около £ 9) на човек и трябва да бъде платена с кредитна карта. Ако молбата ви бъде отхвърлена, тя струва само $ 4. (това е посочено в Закона за насърчаване на пътуванията, 2009)

Какво се случва, ако вашият ESTA бъде отказан?

Ако на пътник е отказано разрешение на ESTA и обстоятелствата му не са се променили, също така ще бъде отказано ново заявление. Пътник, който не отговаря на условията за ESTA, няма право да пътува по Програмата за отмяна на визи и трябва да кандидатстват за неимигрантска виза в Посолството или консулството на САЩ.

Колко време отнема да се получи ESTA?

An Приложението на ЕСТА е около 10-минутна форма (10) и се обработва незабавно онлайн. По-голямата част от заявленията се одобряват в рамките на една минута. Съществуват обаче случаи, при които решението по дадено заявление може да бъде забавено с до 72 часа. Ето защо най-добрата практика е наличието на процесор за преглед на вашето заявление. Всички заявки се заплащат най-вече с кредитна карта. ESTAmerica може да вземе други вариант на плащане, който Съединените американски щати не изключват.

Стартирайте приложението Днес

Започнете пътуванията си в 72 часа