E-PODNOŠENJE NOVOG OTPUŠTANJA ESTA VISA

Prihvatljivi međunarodni putnici koji žele putovati u Sjedinjene Države u okviru Programa za ukidanje viza moraju podnijeti zahtjev za odobrenje.

Prihvatljivi građani ili državljani:

  • Vi ste državljanin ili državljanin zemlje koja ima program Visa Waiver programa.
  • Vaše putovanje je za 90 dana ili manje.
  • Planirate putovati u Sjedinjene Države radi posla ili zadovoljstva.
  • Trenutno ne posedujete vizu za posetioce.

Koje informacije su potrebne:

  • Važeći pasoš iz zemlje iz programa za vizu
  • Valjana kreditna kartica (MasterCard, VISA, American Express, i Otkrijte da platite $ 89 po prijavi.
  • Vaše kontakt informacije. (Ime, broj telefona, poštanska adresa i adresa e-pošte)
  • Adresa i kontakt informacije vašeg boravka.

Aplikacija ESTA je objašnjena

ESTA APPLICATION

Šta je potrebno da podnesem zahtev za ESTA?
Za podnošenje prijave biće vam potreban pasoš i platna kartica. Vaš putni plan nije obavezan za podnošenje, ali može biti uključen. Molimo pročitajte naš FAQ za najčešća pitanja i odgovore o vašem ESTA status

Isplate za aplikaciju ESTA. ,
Sva plaćanja za aplikaciju ESTA moraju biti realizirana kreditnom ili debitnom karticom. Vlada Sjedinjenih Država ne isključuje čekove ili novčane naloge za aplikaciju ESTA, te prepušta specijaliziranim kompanijama kao što je ESTAmerica.org da pomognu u “Elektronski sistem za odobrenje putovanja”Proces. Prihvatamo sve glavne marke kartica. Kontaktirajte nas ako niste u mogućnosti izvršiti uplatu kreditnom karticom, ali najlakši način je kreditna ili debitna kartica.

Potvrdite Vašu ESTA aplikaciju

ESTA PREGLED, PROVJERITE STATUS ESTA

Trebate ažurirati, potvrditi ili obnoviti svoju ESTA?
Postoje samo određena polja koja se mogu ažurirati u ESTA-i nakon što ste dobili odobreno odobrenje za putovanje. Preporučujemo vam da pregledate svoju ESTA pre Vašeg putovanja u SAD kako biste sebi dali vremena u slučaju greške u vašoj prijavi. Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi sa Vašim Podneskom, pošaljite nam e-mail.

Da li je Visa i ESTA ista stvar?
Odobrenje ESTA nije viza. To je preliminarno odobrenje za putovanje po VWP-u, koje je osmišljeno tako da putnicima omogući da zaobiđu dugotrajni proces viza. The Ovlašćenje ESTA nije ekvivalentna vizama Sjedinjenih Država ni na koji način, i ne može se zamijeniti za vizu u situacijama kada je potrebna viza za putovanje. Nije vam potrebna ESTA ako već posedujete važeću vizu.

ESTA i VWP informacije

ESTA VISA PASSPORT, Program za ukidanje viza (VWP), koji vodi Odjel za domovinsku sigurnost (DHS) u konsultaciji sa Stejt departmentom, dozvoljava građanima zemalja 38-a da putuju u Sjedinjene Države radi biznisa ili turizma za boravak do 90 dana bez vize.

ESTA aplikacije se obavljaju samo online.
Vitalne prijave uključuju podatke o pasošu i plaćanju. Vaš putni plan je opcija i može se ažurirati kasnije. Sva obavezna polja moraju biti popunjena i ispravno popunjena. Sjedinjene Države ne uzimaju čekove ili novčane naloge za aplikaciju ESTA. Preporučeno je kompanijama kao što je ESTAmerica.org da pomognu i pomognu građanima iz vaše zemlje da tačno popune obrazac.

Ko treba da se prijavi za ESTA?
Svatko tko ulazi u Sjedinjene Države u okviru programa Visa Waiver. To omogućava Odjelu za domovinsku sigurnost da unaprijed odobri putnike prije nego što napuste svoje zemlje. Samo odaberite zemlje su zemlje bez viza, a tu listu ćete naći na stranici (VWC).

TREBATI POMOĆ?

Srodne teme:

Ko je ovlašćen da putuje u SAD?

Posjetite voljene ili dolazite na odmor u SAD? Prije ulaska u zemlju morate dobiti odgovarajuće odobrenje od Vlade Sjedinjenih Američkih Država. U nekim slučajevima to znači podnošenje zahtjeva za vizu, ali ako ste državljanin zemlje koja je uključena u Program za ukidanje viza (VWP), korištenje elektronskog sistema za odobrenje putovanja (ESTA) može biti lakša i brža opcija. VWP dozvoljava građanima zemalja 38-a da dobiju odobrenje za putovanje do Sjedinjenih Država preko američkog Ministarstva domovinske sigurnosti bez pribavljanja vize. Ako ste trenutno državljanin zemalja učesnica i imate važeći pasoš, potrebno je da se prijavite samo uz obrazac ESTA. Ako se kvalificirate, imat ćete ovlaštenje za putovanje unutar SAD-a za 90 dana. Ako putujete kroz Sjedinjene Države na putu u drugu zemlju, i dalje trebate podnijeti zahtjev za aplikaciju ESTA.

Electronic Visa Application Vs. Aplikacija ESTA.

Zahtjevi ESTA u okviru (VWP) programa za ukidanje viza su mnogo manje zahtjevni od onih u elektronskoj aplikaciji za neimigrantske vize. Zahtjev za vizu zahtijeva oko sat vremena ili više vremena za ispunjavanje svih informacija o putovanju i povijesti o sebi. Vs. ESTA aplikacija je oko 10 minuta.

Svrha putovanja prilikom podnošenja zahtjeva za ESTA

Kada se prijavljujete za ESTA, on se koristi za gledanje voljenih, odmora, posete lekara i pogodan za većinu poslovnih putovanja u Sjedinjene Američke Države. Neke putne svrhe su prihvaćene, dok druge zahtijevaju punu aplikaciju Visa.

  • Turizam, kampiranje i pregled lokacije
  • Odmor (odmor)
  • Muzejske izložbe
  • Zabavni parkovi
  • Obilazak voljenih ili prijatelja
  • Posjetite koledže prije nego što podnesete zahtjev za vizu
  • Liječenje i posjeta liječniku
  • Društvena događanja, Koncerti ili sastanci sa grupama servisa
  • Učešće u predstavama, mjuziklima, sportu ili bilo kojoj sličnoj vrsti takmičenja ili događaja, (Ne može se platiti za učešće)!
  • Poslovno savjetovanje i poslovni sastanci
  • Učestvovanje u obrazovnoj, profesionalnoj konferenciji ili bilo kojoj vrsti konvencije. Npr. Comic Con
  • Kratkoročna karijerna obuka (Ne može se platiti bilo koji izvor u SAD-u, osim za troškove vezane uz boravak)!

Za putovanje u Sjedinjene Države potrebno je podnijeti zahtjev za vizu:

  • Puno radno vrijeme
  • Dugogodišnje obrazovanje, koledž ili tehnička škola
  • Svaki strani novinar, štampa, film, radio ili drugi informativni medij
  • Traži stalno prebivalište u Sjedinjenim Američkim Državama
Da li vam je potrebna ESTA za tranzit kroz SAD?

Ako državljanin koji nije u SAD-u ulazi neposredna i kontinuirana transit through u Sjedinjene Države, on / ona može zahtijevati valjani tranzit C-1 viza, osim ako je on / ona državljanin zemlje koja ima sporazum sa Sjedinjene Države omogućavanje njihovim građanima da putuju u Sjedinjene Države bez a viza .

Da li trebam vizu za povezivanje leta u SAD?

Sjedinjene Države Odeljenje za domovinsku bezbednost zahteva viza Program za oslobađanje (VWP) putnici će dobiti odobrenje od Elektronski sistem za odobrenje putovanja (ESTA) najmanje 72 sati prije prijave za let u SAD ili povezivanje preko SAD.

Da li mi je potrebna viza ako sam u SAD?

Trenutni i kontinuirani tranzit znači da Vaš put do vašeg konačnog odredišta uključuje a layover u Sjedinjenim Državama i morat ćete se tu zaustaviti, ali nemate druge povlastice. … Međutim, ako već imate vizu B-1 ili B-2 za SAD, a vi morate proći kroz zemlju, ne trebate C vizu.

Koje zemlje trebaju ESTA E-pasoše za SAD?
  • ANDORRA
  • MAĐARSKA
  • NORVEŠKA
  • AUSTRALIJA
  • ISLAND
  • PORTUGAL
  • AUSTRIJA
  • IRSKA
  • SAN MARINO
  • BELGIJA
  • ITALIJA
  • SINGAPUR
  • BRUNEI
  • JAPAN
  • SLOVAČKA
  • CHILE
  • LETONIJA
  • SLOVENIJA
  • ČEŠKA REPUBLIKA
  • LIECHTENSTEIN
  • SJEVERNA KOREJA
  • DANSKA
  • LITVA
  • ŠPANIJA
  • ESTONIJA
  • LUKSEMBURG
  • ŠVEDSKA
  • FINSKA
  • MALTA
  • ŠVAJCARSKA
  • FRANCUSKA
  • MONACO
  • TAJVAN
  • NJEMAČKA
  • HOLANDIJA
  • UJEDINJENO KRALJEVSTVO
  • GRČKA
  • NOVI ZELAND

Posjetitelji mogu ostati za 90 dana u Sjedinjenim Državama koje takođe uključuje vrijeme provedeno u Kanadi, Meksiku, Bermudama ili na otocima na Karibima ako je dolazak preko Sjedinjenih Država. ESTA je potrebna ako dolazite avionom ili brodom. Bez viza se primjenjuje bez ESTA kopneni granični prelazi, ali VWP se uopšte ne primjenjuje (tj. potrebna je viza) ako putnik dolazi zrakoplovom ili morem na neodobrenog prijevoznika.

Od 2016, u ukidanje viza se ne primjenjuje u slučajevima kada je osoba ranije imala putovao u Iran, Irak, Libiju, Somaliju, Sudan, Siriju ili Jemen na ili nakon marta 1, 2011 ili za one koji su dvojni državljani Irana, Iraka, Sudana ili Sirije. Određene kategorije kao što su diplomati, vojska, novinari, humanitarni radnici ili legitimni biznismeni mogu da im se oduzme vizni uslov od strane sekretara za unutrašnju bezbednost.

Nominirani i zemlje puta.

Zemlje koje će biti nominirane za status u programu Visa Waiver između statusa "mapa puta" i podobnosti za učešće. Nominacija inicira detaljnu procjenu od strane Odeljenje za unutrašnju bezbednost Sjedinjenih Država domovinske sigurnosti i imigracione prakse nominirane zemlje. Ne postoji utvrđen vremenski okvir za to koliko dugo zemlja može ostati na nominovanoj listi prije nego što bude odobrena ili odbijena iz programa.

Od 2005-a, američko državno ministarstvo je vodilo razgovore sa zemljama poznatim kao "zemlje sa mapama puta", koje su zainteresovane za pridruživanje (ili ponovno pridruživanje) VWP-u. Od originalnih 19 zemalja, 10 je primljen u VWP.

  • Argentina
  • Poljska
  • Brazil
  • Rumunija
  • Bugarska
  • Turska
  • Kipar
  • Urugvaj
  • Izrael

Pravo na ukidanje viza može se povući u bilo koje vrijeme. To se može dogoditi ako Sjedinjene Države vjeruju da su građani određene zemlje vjerovatnije nego prije da krše svoja ograničenja u okviru programa VWP, kao što je rad bez dozvole ili prekoračenje dozvoljenog perioda boravka u Sjedinjenim Državama. Shodno tome, ArgentinaUčešće u VWP-u ukinuto je u 2002-u u svjetlu finansijske krize koja se odvijala u toj zemlji i njenog potencijalnog uticaja na masovnu emigraciju i nezakonito prekoračenje roka u Sjedinjenim Državama putem VWP-a. UrugvajUčešće u programu je ukinuto u 2003-u iz sličnih razloga. Iako politički i ekonomski položaj neke zemlje ne određuje direktno njegovu podobnost, široko je rasprostranjeno mišljenje da građani politički stabilnih i ekonomski razvijenih zemalja ne bi imali mnogo poticaja da ilegalno traže zaposlenje i krše svoju vizu u SAD-u, riskirajući da konzul ozbiljno razmatra odobravanje ili odbijanje vize. Izrael nije uključen u VWP navodno djelimično zbog svoje stroge kontrole Palestinski Amerikanci putuju u Izrael, time ne ispunjavajući uslov o uzajamnosti.

The Evropska unija je izvršio pritisak na Sjedinjene Države da proširi Program za ukidanje viza na njegovih pet preostalih zemalja članica koje trenutno nisu u njemu: Bugarska, Hrvatska, Kipar, Poljska, i Rumunija. Sve ovo su "zemlje puta", osim Hrvatska, koji se tek nedavno pridružio EU u 2013-u. U novembru 2014 Vlada Bugarske najavio je da neće ratificirati Transatlantsko partnerstvo za trgovinu i ulaganja ukoliko Sjedinjene Države ne ukinu vize za svoje građane.

Da li je evropskim građanima potrebna viza za SAD?

Britanci putuje po važećem, pojedinačni strojno čitljiv ili e-pasoš, uz povratnu ili daljnju kartu, i koji borave manje od 90 dana, kvalificiraju se za Program otkazivanja viza i može putna viza- slobodan samo sa Elektronski sistem za odobrenje putovanja (ESTA).

Da li američkim građanima treba viza za ulazak u Evropu? Građani Sjedinjenih Država sa važećim američkim pasošem mogu putovati u 26 Evropske zemlje članice Šengenskog područja za maksimalno 90 dana bez potrebe za podnošenjem ili dobijanjem Schengena viza za kratkoročni turizam ili poslovno putovanje.

Posjetite voljene ili dolazite na odmor u SAD? Prije ulaska u zemlju morate dobiti odgovarajuće odobrenje od Vlade Sjedinjenih Američkih Država. U nekim slučajevima to znači podnošenje zahtjeva za vizu, ali ako ste državljanin zemlje koja je uključena u Program za ukidanje viza (VWP), koristeći Elektronski sistem za autorizaciju putovanja (ESTA) može biti lakša i brža opcija.

Da li je ESTA validan za višestruke izlete?

Tvoj OVO odobrenje je općenito važi za višestruka putovanja tokom perioda od dve godine (počevši od datuma kada ste odobreni) ili do isteka vašeg pasoša, šta god nastupi prvo *. To znači da sve dok ste primili OVO odobrenje putovanje, ne morate ponovo da se prijavljujete tokom validnost period. Zahtjevi ESTA u okviru (VWP) programa za ukidanje viza su mnogo manje zahtjevni od onih u elektronskoj aplikaciji za neimigrantske vize. Zahtjev za vizu zahtijeva oko sat vremena ili više vremena za popunjavanje svih informacija o putovanju i povijesti o sebi i morate čekati mjesecima prije nego što budete odobreni. Vs. the ESTA aplikacija je oko 10 minuta.

Koliko košta ESTA?

Za korištenje naših usluga pregleda i obrade od $ 89.00 USD. Trošak uključuje obaveznu američku vladu u iznosu od $ 14 (oko £ 9) po osobi i mora biti plaćen kreditnom karticom. Ako je vaša aplikacija odbijena, ona košta samo $ 4. (\ Tto je navedeno u Zakonu o promociji putovanja, 2009)

Šta se dešava ako je vaša ESTA odbijena?

Ako se putniku uskrati odobrenje ESTA i njegove okolnosti se nisu promenile, nova prijava će takođe biti odbijena. Putnik koji ne ispunjava uslove za ESTA ne ispunjava uvjete za putovanje u okviru programa Visa Waiver i treba da podnesu zahtev za neimigrantsku vizu na Američka ambasada ili konzulat.

Koliko vremena je potrebno da se dobije ESTA?

An ESTA aplikacija je o (10) desetominutnom obrascu i obrađena je online. Većina prijava se odobrava u roku od jednog minuta. Međutim, postoje slučajevi u kojima odluka o zahtjevu može biti odložena do 72 sati. To je razlog zašto je procesor za pregled vaše aplikacije najbolja praksa. Svi podnesci se najviše plaćaju kreditnom karticom. ESTAmerica može uzeti druge opcija plaćanja koju Sjedinjene Američke Države ne dozvoljavaju.

Pokrenite aplikaciju Danas

Započnite Vaša putovanja u 72 sati