E-DAVANJE NOVOG OTPUŠTANJA ESTA VISA

Prihvatljivi međunarodni putnici koji žele putovati u Sjedinjene Države u okviru Programa za ukidanje viza moraju podnijeti zahtjev za autorizaciju.

Građani ili državljani koji ispunjavaju uvjete:

  • Vi ste državljanin ili državljanin zemlje koja ima program Visa Waiver programa.
  • Vaše putovanje je za 90 dana ili manje.
  • Planirate putovati u Sjedinjene Države radi posla ili užitka.
  • Trenutno nemate vizu za posjetitelje.

Koje informacije su potrebne:

  • Valjana putovnica iz zemlje u kojoj se provodi viza
  • Valjana kreditna kartica (MasterCard, VISA, American Express i Otkrijte kako biste platili $ 89 po pristojbi za prijavu.
  • Vaše kontaktne informacije. (Ime, telefonski broj, adresa i adresa e-pošte)
  • Adresa i kontaktne informacije vašeg boravka.

Objasnila je aplikaciju ESTA

PRIJAVA ESTA

Što trebam podnijeti zahtjev za ESTA?
Za podnošenje zahtjeva trebat će vam putovnica i platna kartica. Plan putovanja je obavezan, ali može biti uključen. Pregledajte naša često postavljana pitanja za najčešća pitanja i odgovore o svom ESTA status

Plaćanja za aplikaciju ESTA. ,
Sva plaćanja za aplikaciju ESTA moraju biti realizirana kreditnom ili debitnom karticom. Vlada Sjedinjenih Država ne isključuje čekove ili novčane naloge za aplikaciju ESTA, te prepušta specijaliziranim tvrtkama kao što je ESTAmerica.org da pomognu u vezi s “Elektronički sustav za odobrenje putovanja" postupak. Prihvaćamo sve glavne marke kartica. Kontaktirajte nas ako niste u mogućnosti izvršiti uplatu kreditnom karticom, ali najjednostavniji način je kreditna ili debitna kartica.

Provjerite svoju ESTA aplikaciju

ESTA PREGLED, PROVJERITE STATUS ESTA

Trebate ažurirati, potvrditi ili obnoviti svoju ESTA?
Postoje samo određena polja koja se mogu ažurirati u ESTA-i nakon što ste dobili odobreno odobrenje za putovanje. Preporučujemo vam da pregledate svoju ESTA prije vašeg putovanja u Sjedinjene Države kako biste sebi dali vremena u slučaju pogreške u prijavi. Ako imate bilo kakvih pitanja o Vašem Podnošenju, pošaljite nam e-mail.

Je li Visa i ESTA ista stvar?
Odobrenje ESTA nije viza. To je prethodno odobrenje za putovanje prema VWP-u, koje je osmišljeno kako bi se putnicima omogućilo da zaobiđu dugotrajni proces viza. Autorizacija ESTA-e nije ni na koji način ekvivalentna vizi Sjedinjenih Država i ne može zamijeniti vizu u situacijama kada je potrebna viza za putovanje. Ne trebate ESTA ako već posjedujete valjanu vizu.

ESTA i VWP informacije

ESTA VISA PASSPORT, Program za ukidanje viza (VWP), koji provodi Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) u dogovoru s State Departmentom, dopušta građanima zemalja 38-a da putuju u Sjedinjene Države radi posla ili turizma za boravak do 90 dana bez vize.

ESTA aplikacije rade se samo on-line.
Detalji važnih prijava uključuju podatke o putovnici i plaćanju. Plan putovanja je opcija i može se kasnije ažurirati. Sva obvezna polja moraju biti popunjena i ispravno popunjena. Sjedinjene Države ne uzimaju čekove ili novčane naloge za aplikaciju ESTA. To je prepušteno tvrtkama kao što je ESTAmerica.org da pomognu i pomognu građanima iz vaše zemlje da točno popune obrazac.

Tko se treba prijaviti za ESTA?
Svatko tko ulazi u Sjedinjene Države u okviru programa Visa Waiver. To omogućuje Ministarstvu domovinske sigurnosti da unaprijed odobri putnike koji putuju bez viza prije nego što napuste svoje zemlje. Samo odaberite zemlje su zemlje bez viza, a taj ćete popis naći na stranici (VWC).

Trebate li pomoć?

Srodne teme:

Tko je ovlašten za putovanje unutar SAD-a?

Posjetite voljene ili dolazite na odmor u SAD? Prije ulaska u zemlju morate dobiti odgovarajuće odobrenje od Vlade Sjedinjenih Država. U nekim slučajevima to znači podnošenje zahtjeva za vizu, ali ako ste državljanin zemlje koja je uključena u Program za ukidanje viza (VWP), korištenje elektroničkog sustava za odobrenje putovanja (ESTA) može biti lakša i brža opcija. VWP dopušta građanima zemalja 38-a da dobiju odobrenje za putovanje do Sjedinjenih Država putem američkog Ministarstva domovinske sigurnosti bez pribavljanja odobrenja za izdavanje vize. Ako ste trenutno državljanin zemalja sudionica i imate važeću putovnicu, trebate se prijaviti samo uz obrazac ESTA. Ako se kvalificirate, imat ćete ovlaštenje za putovanje unutar SAD-a za 90 dana. Ako putujete kroz Sjedinjene Države na putu u drugu zemlju, još uvijek morate podnijeti zahtjev za prijavu za ESTA.

Elektronska prijava viza vs. Zahtjev za ESTA.

Zahtjevi ESTA u okviru (VWP) programa za ukidanje viza mnogo su manje zahtjevni od onih za elektroničku prijavu neuseljeničkih viza. Zahtjev za vizu zahtijeva otprilike jedan sat ili više vremena da popunite sve podatke o putovanju i povijesti o sebi. Vs. ESTA aplikacija je oko 10 minuta.

Putne svrhe prilikom podnošenja zahtjeva za ESTA

Kada se prijavljujete za ESTA, on se koristi za gledanje voljenih osoba, odmora, posjeta liječniku i pogodan za većinu poslovnih putovanja u Sjedinjene Američke Države. Neke putne svrhe su prihvaćene, dok druge zahtijevaju punu aplikaciju Visa.

  • Turizam, kampiranje i promatranje mjesta
  • Odmor (odmor)
  • Muzejski eksponati
  • Posjeti zabavnim parkovima
  • Obilazak najmilijih ili prijatelja
  • Posjetite koledže prije nego što podnesete zahtjev za vizu
  • Liječenje i posjeti liječnika
  • Društvena događanja, koncerti ili susreti s grupama usluga
  • Sudjelovanje u predstavama, mjuziklima, sportu ili bilo kojoj sličnoj vrsti natjecanja ili događaja, (Ne može se platiti za sudjelovanje)!
  • Poslovno savjetovanje i poslovni sastanci
  • Sudjelovanje u obrazovnoj, profesionalnoj konferenciji ili bilo kojoj vrsti konvencije. Npr. Comic Con
  • Kratkoročna profesionalna obuka (Ne može se platiti iz bilo kojeg izvora u SAD-u osim za troškove vezane uz vaš boravak)!

Za putovanje u Sjedinjene Države potrebno je podnijeti zahtjev za vizu:

  • Puno radno vrijeme
  • Dugogodišnje obrazovanje, koledž ili tehnička škola
  • Svaki strani novinar, tisak, film, radio ili drugi informativni medij
  • Traži stalno prebivalište u Sjedinjenim Američkim Državama
Trebate li ESTA za tranzit kroz SAD?

Ako uđe ne-američki državljanin neposredna i kontinuirana tprebaciti o Ujedinjene države, on / ona može zahtijevati valjani tranzit C-1 viza, osim ako je on / ona državljanin zemlje koja ima sporazum s. \ t Ujedinjene države omogućiti svojim građanima da putuju u Ujedinjene države bez Visa .

Trebam li vizu za povezivanje leta u SAD?

Sjedinjene Američke Države Ministarstvo unutarnjih poslova zahtijeva Visa (VWP) putnici za dobivanje odobrenja od Elektronički sustav za odobrenje putovanja (ESTA) najmanje 72 sati prije prijave za let u SAD ili povezivanje preko SAD-a.

Trebam li vizu ako sam u SAD-u?

Odmah i kontinuirano znači da vaš put do konačnog odredišta uključuje a prekid putovanja u Sjedinjenim Američkim Državama i morat ćete se tu zaustaviti, ali nemate drugih povlastica. … Međutim, ako već imate vizu B-1 ili B-2 za SAD, a morate proći kroz zemlju, ne trebate C vizu.

Koje zemlje trebaju ESTA E-putovnice za SAD?
  • Andora
  • MAĐARSKA
  • NORVEŠKA
  • AUSTRALIJA
  • ISLAND
  • PORTUGAL
  • AUSTRIA
  • IRSKA
  • SAN MARINO
  • BELGIJA
  • ITALIJA
  • SINGAPORE
  • BRUNEJ
  • JAPAN
  • SLOVAČKA
  • ČILE
  • Letonija
  • SLOVENIJA
  • ČEŠKA
  • Lihtenštajn
  • Južna Koreja
  • DANSKA
  • LITVA
  • ŠPANJOLSKA
  • Estonija
  • LUKSEMBURG
  • ŠVEDSKA
  • FINSKA
  • MALTA
  • ŠVICARSKA
  • FRANCUSKA
  • MONACO
  • TAJVAN
  • NJEMAČKA
  • NIZOZEMSKA
  • UJEDINJENO KRALJEVSTVO
  • GRČKA
  • NOVI ZELAND

Posjetitelji mogu ostati tijekom 90 dana u Sjedinjenim Državama koje također uključuje vrijeme provedeno u Kanadi, Meksiku, Bermudama ili na otocima na Karibima ako je dolazak preko Sjedinjenih Država. ESTA je potrebna ako dolazite zrakoplovom ili brodom. Bez viza se primjenjuje bez ESTA za kopneni granični prijelazi, ali VWP se ne primjenjuje uopće (tj. viza je potrebna) ako putnik dolazi zrakoplovom ili morem na neodobrenog prijevoznika.

Od 2016, ukidanje viza ne vrijedi u slučajevima u kojima je osoba ranije imala putovao u Iran, Irak, Libiju, Somaliju, Sudan, Siriju ili Jemen na ili nakon ožujka 1, 2011 ili za one koji su dvojni državljani Irana, Iraka, Sudana ili Sirije. Određene kategorije kao što su diplomati, vojnici, novinari, humanitarni radnici ili legitimni poslovni ljudi mogu se odreći viznog zahtjeva od strane tajnika domovinske sigurnosti.

Nominirani i zemlje puta.

Zemlje koje će biti nominirane za status u programu Visa Waiver između statusa "road map" i prihvatljivosti za sudjelovanje. Nominacija inicira detaljnu procjenu od strane. \ T Odjel za domovinsku sigurnost Sjedinjenih Država domovinske sigurnosti i imigracijske prakse nominirane zemlje. Ne postoji utvrđen vremenski okvir za to koliko dugo zemlja može ostati na nominiranom popisu prije nego što bude odobrena ili odbijena iz programa.

Od 2005-a, US Department of State provodi razgovore sa zemljama poznatim kao "zemlje s putokazima", koje su zainteresirane za pridruživanje (ili ponovno pristupanje) VWP-u. Od izvornih 19 zemalja, 10 je primljen u VWP.

  • Argentina
  • Poljska
  • Brazil
  • Rumunija
  • Bugarska
  • Turska
  • Kipar
  • Urugvaj
  • Izrael

Pravo na ukidanje viza može se povući u bilo kojem trenutku, To se može dogoditi ako Sjedinjene Države vjeruju da su građani određene zemlje češće nego prije prekršili svoja ograničenja vezana uz VWP, kao što je rad bez dozvole ili prekoračenje dopuštenog razdoblja boravka u SAD-u. Prema tome, ArgentinaSudjelovanje u VWP-u ukinuto je u 2002-u u svjetlu financijske krize koja se odvijala u toj zemlji i njezinog potencijalnog učinka na masovno iseljavanje i nezakonito prekoračenje roka boravka svojih građana u Sjedinjenim Državama putem VWP-a. UrugvajSudjelovanje u programu ukinuto je u 2003u iz sličnih razloga. Dok politički i ekonomski položaj neke zemlje ne određuje izravno njegovu prihvatljivost, općenito se vjeruje da građani politički stabilnih i ekonomski razvijenih zemalja ne bi imali mnogo poticaja da ilegalno traže zaposlenje i krše svoju vizu u SAD-u, riskirajući ozbiljno konzul uzima u obzir odobravanje ili odbijanje vize. Izrael navodno djelomično zbog strogog preispitivanja Palestinski Amerikanci putuju u Izrael, time ne ispunjavajući uvjet uzajamnosti.

Odlomak Europska unija je izvršio pritisak na Sjedinjene Države da proširi Program za ukidanje viza na preostalih pet zemalja članica koje trenutno nisu u njemu: Bugarska, Hrvatska, Cipar, Poljska, i Rumunija, Sve su to "zemlje s mapama puta" osim Hrvatska, koji se tek nedavno pridružio EU u 2013-u. U studenom 2014 Vlada Bugarske priopćila je kako neće ratificirati Transatlantsko partnerstvo za trgovinu i ulaganja ako Sjedinjene Države ne ukinu vize za svoje građane.

Je li europskim građanima potrebna viza za SAD?

Britanci putuje po važećem, pojedinačna strojno čitljiva ili e-putovnica, uz povratnu ili daljnju ulaznicu i koji borave manje od 90 dana, kvalificiraju se za Program odricanja od vize i mogu putna viza- Slobodan samo s Elektronički sustav za odobrenje putovanja (ESTA).

Da li američkim građanima treba viza za ulazak u Europu? Državljani Sjedinjenih Država s važećom američkom putovnicom mogu putovati 26 europske zemlje članice šengenskog područja za najviše 90 dana bez potrebe za podnošenjem ili dobivanjem Schengena viza za kratkoročni turizam ili poslovno putovanje.

Posjetite voljene ili dolazite na odmor u SAD? Prije ulaska u zemlju morate dobiti odgovarajuće odobrenje od Vlade Sjedinjenih Država. U nekim slučajevima to znači podnošenje zahtjeva za vizu, ali ako ste državljanin zemlje koja je uključena u Program za ukidanje viza (VWP), koristiti Elektronički sustav za odobrenje putovanja (ESTA) može biti lakša i brža opcija.

Je li ESTA valjan za višestruka putovanja?

vaš ESTA općenito vrijedi za višestruka putovanja tijekom razdoblja od dvije godine (počevši od datuma odobrenja) ili do isteka vaše putovnice, ovisno o tome što se dogodi prvo *. To znači da sve dok ste primili ESTA ovlaštenje putovati, ne morate ponovno primijeniti tijekom vrijednost razdoblje. Zahtjevi ESTA u okviru (VWP) programa za ukidanje viza mnogo su manje zahtjevni od onih za elektroničku prijavu neuseljeničkih viza. Zahtjev za vizu zahtijeva otprilike jedan sat ili više vremena da popunite sve podatke o putovanju i povijesti o sebi i morate čekati mjeseci prije nego što ih odobrite. Vs. Zahtjev za ESTA je oko 10 minuta.

Koliko košta ESTA?

Za korištenje naših usluga pregleda i obrade od $ 89.00 USD. Cijena uključuje obaveznu naknadu vlade SAD-a od $ 14 (oko £ 9) po osobi i mora biti plaćena kreditnom karticom. Ako je vaša prijava odbijena, ona košta samo $ 4. (što je navedeno u Zakonu o poticanju putovanja, 2009)

Što se događa ako je vaša ESTA odbijena?

Ako se putniku uskrati odobrenje ESTA-e i njegove okolnosti se nisu promijenile, također će biti odbijena nova prijava. Putnik koji ne ispunjava uvjete za ESTA ne ispunjava uvjete za putovanje u okviru Visa Waiver programa i treba podnijeti zahtjev za neimigrantsku vizu na Veleposlanstvo SAD-a ili konzulat SAD-a.

Koliko vremena je potrebno da biste dobili ESTA?

An Aplikacija ESTA se sastoji od desetominutnog obrasca (10) i obrađuje se na mreži. Većina prijava se odobrava u roku od minute od podnošenja. Međutim, postoje slučajevi u kojima se odluka o zahtjevu može odgoditi do 72 sati. To je razlog zašto je procesor za pregled vaše prijave najbolja praksa. Svi podnesci se najviše plaćaju kreditnom karticom. ESTAmerica može uzeti druge mogućnost plaćanja koju Sjedinjene Države ne mogu učiniti osim.

Pokrenite aplikaciju Danas

Započnite putovanja u 72 sati