E-FILING ახალი ESTA VISA WAIVER

დაშვებული საერთაშორისო მოგზაურმა, რომელთაც სურთ აშშ-ში სავიზო რეჟიმის პროგრამაში გასვლის სურვილი, უნდა მიმართონ ავტორიზაციას.

სასურველი მოქალაქეები ან ნაციონალები:

  • თქვენ ხართ მოქალაქე ან კვალიფიციური მოქალაქე ქვეყნის სავიზო რეჟიმის პროგრამა.
  • თქვენი მგზავრობის ხანგრძლივობაა 90 ან ნაკლები.
  • თქვენ აპირებთ ამერიკის შეერთებულ შტატებში მოგზაურობისთვის ან სიამოვნებისთვის.
  • თქვენ ამჟამად არ იმყოფებით სტუმარი ვიზის მფლობელობაში.

რა ინფორმაცია საჭიროა:

  • სავიზო რეჟიმის პროგრამის ქვეყნიდან სწორი პასპორტი
  • Valid საკრედიტო ბარათი (MasterCard, VISA, American Express, და აღმოაჩინეთ გადაიხადოს $ 89 თითო სააბონენტო გადასახადი.
  • თქვენი საკონტაქტო ინფორმაცია. (სახელი, ტელეფონის ნომერი, საფოსტო მისამართი და ელექტრონული ფოსტის მისამართი)
  • თქვენი ყოფნის მისამართი და საკონტაქტო ინფორმაცია.

ESTA განაცხადი განმარტავს

ESTA აპლიკაცია

რა უნდა მივიღო ESTA- სთვის?
აპლიკაციის წარმოდგენისათვის საჭიროა პასპორტისა და გადახდის ბარათი. თქვენი მოგზაურობის მარშრუტი არჩევითია, მაგრამ შეიძლება შედის. გთხოვთ, გადახედოთ ჩვენს კითხვებს ყველაზე ხშირად გამოსაყენებელ კითხვებზე და თქვენს შესახებ ESTA სტატუსი

ESTA განაცხადისთვის გადახდილი გადახდები. ,
ESTA განაცხადის ყველა გადახდა უნდა განხორციელდეს საკრედიტო ან სადებეტო ბარათებით. შეერთებული შტატების მთავრობა არ არის გარდა ESTA აპლიკაციისთვის ამონაწერისა და ფულადი გზავნილების გარდა და სპეციალიზირებული კომპანიების მსგავსად ESTAmerica.org- ს ეხმარება "ტურისტული ავტორიზაციის ელექტრონული სისტემა"პროცესი. ჩვენ ვიღებთ ყველა ძირითად ბრენდებს. გთხოვთ დაგვიკავშირდეთ, თუ თქვენ ვერ შეძლებთ გადახდის საკრედიტო ბარათით, მაგრამ უმარტივეს გზას აქვს საკრედიტო ან სადებეტო ბარათი.

შეამოწმეთ თქვენი ESTA აპლიკაცია

ESTA PREVIEW, CHECK ESTA STATUS

გჭირდებათ ESTA- ს განახლება, გადამოწმება ან განახლება?
არსებობს მხოლოდ გარკვეული სფეროები, რომლებიც შეიძლება განახლდეს ESTA- ში, მას შემდეგ, რაც მიიღეთ დამტკიცებული სამოგზაურო ავტორიზაცია. თქვენ გირჩევთ გირჩევთ განიხილონ თქვენი ESTA კარგად აშშ-ში თქვენი მოგზაურობის წინ, რათა დრო გაეკეთებინათ იმ შემთხვევაში, თუ არსებობს თქვენი აპლიკაციის შეცდომა. თუ თქვენ გაქვთ რაიმე შეკითხვა თქვენს შესახებ, გთხოვთ მოგვწეროთ.

არის თუ არა ვიზა და ესტა იგივე?
ESTA ავტორიზაცია არ არის ვიზა. ეს წინასწარ კლირენსია VWP- ში მოგზაურობისას, რომელიც მიზნად ისახავს ტურისტებისთვის დროის შუალედური ვიზის პროცესის გვერდის ავლით. ის ESTA ავტორიზაცია ამერიკის შეერთებული შტატების სავიზო რეჟიმის თანაბარი არ არის და ვერ შეცვლის სავიზო რეჟიმს იმ შემთხვევებში, როდესაც სავიზო რეჟიმი საჭიროა. თქვენ არ გჭირდებათ ESTA თუ თქვენ უკვე გაქვთ სწორი ვიზა.

ESTA და VWP ინფორმაცია

ESTA VISA PASSPORT, სადაზღვევო დეპარტამენტის (DWS) დეპარტამენტი სახელმწიფო დეპარტამენტთან კონსულტაციების შედეგად, იძლევა 38 ქვეყნების მოქალაქეებს აშშ-ში გაემგზავროს აშშ-ში ბიზნესისა და ტურიზმისთვის 90- მდე უვიზო დღეების გარეშე.

ESTA აპლიკაციები მხოლოდ კეთდება ონლაინ რეჟიმში.
სასიცოცხლო განაცხადების დეტალები მოიცავს პასპორტს და გადახდის ინფორმაციას. თქვენი მოგზაურობის მარშრუტი არის ვარიანტი და შეიძლება განახლდეს მოგვიანებით. ყველა სავალდებულო ველი უნდა იყოს შევსებული და სწორად შევსებული. ამერიკის შეერთებული შტატები არ იღებს ამოწმებს ან ფულადი გზავნილებს ESTA- ს განაცხადს. ის დარჩა ისეთი კომპანიების მსგავსად, როგორიცაა ESTAmerica.org, რათა დაეხმაროს და დაეხმაროს თქვენი ქვეყნის მოქალაქეებს ზუსტად შეავსოთ ფორმა.

ვინ მოითხოვს ESTA- ს?
ვისაც აშშ-ში შესვლის უფლება აქვს Visa Waiver პროგრამის ფარგლებში. ეს საშუალებას აძლევს სამშობლოს უსაფრთხოების დეპარტამენტს წინასწარ დაამტკიცოს ვიზა ვევერვერ ტურისტები, სანამ ისინი თავიანთ ქვეყნებს დატოვებენ. მხოლოდ აირჩიეთ ქვეყნები არიან ვიზა უარის ქვეყნები, და თქვენ იხილავთ იმ სიას (VWC) გვერდს.

დახმარება მჭირდება?

დაკავშირებული თემები:

ვინ არის ავტორიზებული ამერიკის შეერთებულ შტატებში?

მიწვეული სტუმრები, ან დასვენება ამერიკის შეერთებულ შტატებში? თქვენ უნდა მიიღოთ სათანადო ავტორიზაცია ამერიკის შეერთებული შტატების ხელისუფლებაში შესვლამდე. ზოგიერთ შემთხვევაში, ეს ნიშნავს იმას, რომ ვიზაზე ვიყენებთ, მაგრამ თუ თქვენ ხართ ქვეყნის მოქალაქე, რომელიც შედის სავიზო რეჟიმის პროგრამაში (VWP), მოგზაურობის ავტორიზაციის ელექტრონული სისტემა (ESTA) შეიძლება იყოს უფრო ადვილი და სწრაფი ვარიანტი. VWP საშუალებას აძლევს 38- ის მოქალაქეებს მიიღონ სამგზავრო ნებართვა ამერიკის შეერთებულ შტატებში სამშობლოს უსაფრთხოების დეპარტამენტის მეშვეობით, ვიზის პასპორტის გარეშე. თუ მონაწილე ქვეყნებში ამჟამად ხართ და აქვს სწორი პასპორტი, თქვენ უნდა მიმართოთ მხოლოდ ESTA ფორმას. თუ ისარგებლებთ, თქვენ გექნებათ ავტორიზაციის მიღება ამერიკის შეერთებულ შტატებში. თუ თქვენ მოგზაურობთ ამერიკის შეერთებულ შტატებში სხვა ქვეყანაში, თქვენ კვლავ უნდა გამოვიყენოთ ESTA- ის განაცხადი.

ელექტრონული სავიზო განაცხადის Vs. ESTA განაცხადი.

ESTA მოთხოვნები (VWP) სავიზო შეფერხების პროგრამა გაცილებით ნაკლებად ითხოვენ, ვიდრე არასაემიგრაციო ვიზის ელექტრონული განაცხადის გამო. სავიზო განაცხადის მიღება მოითხოვს დაახლოებით ერთი საათის ან მეტი დრო, რომ შეავსოთ ყველა მოგზაურობისა და ისტორიის შესახებ ინფორმაცია. Vs. ESTA აპლიკაცია დაახლოებით 26 წუთია.

მოგზაურობის მიზნები ESTA- ს გამოყენებისას

ESTA- ს გამოყენებისას იგი გამოიყენება საყვარელი ადამიანების, დასვენების, ექიმის ვიზიტებისა და ამერიკის შეერთებულ შტატებში ყველაზე მეტად საქმიანი მოგზაურობისთვის. ზოგიერთი სამოქმედო მიზნის მიღება ხდება, ხოლო დანარჩენი კი მოითხოვს სავიზო განაცხადს.

  • ტურიზმი, კემპინგი და საიტის ნახვა
  • დასვენება (დასვენება)
  • მუზეუმი ექსპონატია
  • გასართობი პარკი სტუმრობს
  • მოინახულებს ახლობლებს ან მეგობრებს
  • სავიზო კოლეჯების ვიზიტის დაწყებამდე ეწვიეთ კოლეჯებს
  • სამედიცინო მკურნალობა და ექიმის ვიზიტი
  • სოციალური მოვლენები, კონცერტები, ან მასპინძელი მომსახურების ჯგუფი meetups
  • მონაწილეობა სპექტაკლებში, მუსიკალურებში, სპორტში, ან სხვა მსგავსი ტიპის კონკურსებში ან ღონისძიებებში (არ შეიძლება მონაწილეობდეს)!
  • ბიზნეს საკონსულტაციო და საქმიანი შეხვედრები
  • მონაწილეობა მიიღონ საგანმანათლებლო, პროფესიულ კონფერენციაში, ან ნებისმიერ კონტექსტში. Eg Comic Con
  • მოკლევადიანი კარიერა ტრენინგი (არ შეიძლება გადაიხადოს აშშ-ში ნებისმიერი წყაროდან, გარდა იმ შემთხვევებისა, რაც თქვენს ყოფნასთან არის დაკავშირებული)!

სავიზო განაცხადები საჭიროა ამერიკის შეერთებულ შტატებში მოგზაურობისთვის, თუ:

  • სრულ განაკვეთზე დასაქმება
  • დიდხანს სასწავლო, კოლეჯი, ან ტექნიკური კოლეჯი
  • ნებისმიერი უცხოელი ჟურნალისტი, პრესა, ფილმი, რადიო ან სხვა საინფორმაციო მედია
  • ამერიკის შეერთებულ შტატებში მუდმივი ცხოვრების სურვილი
გჭირდებათ ESTA სატრანზიტო გზაზე აშშ-ში?

თუ არა აშშ-ს მოქალაქე გადადის უშუალო და უწყვეტი ტგამოსასყიდი la შეერთებული შტატებიმას შეუძლია მოითხოვოს მოქმედი ტრანზიტი C-XXX ვიზა, თუ ის არის ის ქვეყანა, რომელსაც აქვს ხელშეკრულება შეერთებული შტატები რომელიც საშუალებას მისცემს გაემგზავრონ მოქალაქეები შეერთებული შტატები გარეშე სავიზო .

მჭირდება აშშ-ში ფრენის დამაკავშირებელი ვიზა?

ამერიკის შეერთებული შტატები სამშობლოს უსაფრთხოების დეპარტამენტი მოითხოვს Visa უარის თქმა პროგრამა (VWP) მოგზაურებს მიიღონ დამტკიცება ტურისტული ავტორიზაციის ელექტრონული სისტემა (ESTA) შემოწმების დაწყებამდე მინიმუმ 72 საათიფრენა აშშ-ში ან აშშ-ს მეშვეობით ESTA საჭიროა.

მჭირდება ვიზა თუ აშშ-ში მაქვს ფსონი?

დაუყოვნებლივი და უწყვეტი ტრანზიტი იმას ნიშნავს, რომ თქვენი მარშრუტი თქვენი საბოლოო დანიშნულების ადგილზეა შებოჭვა ამერიკის შეერთებულ შტატებში და თქვენ უნდა შეჩერდეთ, მაგრამ სხვა პრივილეგიები არ გაქვთ. ... თუმცა, თუ თქვენ უკვე გაქვთ B-1 ან B-XXX ვიზა აშშ-ში და თქვენ უნდა გაიაროთ ქვეყნის გავლით, თქვენ არ გჭირდებათ C ვიზა.

რომელი ქვეყნები გჭირდებათ ESTA E- პასპორტებისთვის ამერიკისთვის?
  • ანდორას
  • უნგრეთის
  • ნორვეგია
  • ავსტრალიაში
  • ისლანდიის
  • პორტუგალია
  • ავსტრია
  • ირლანდიის
  • სან მარინოს
  • ბელგია
  • იტალია
  • სინგაპურში
  • BRUNEI
  • იაპონიის
  • სლოვაკეთის
  • ჩილეს
  • ლატვიის
  • სლოვენიის
  • ჩეხეთი
  • ლიხტენშტეინის
  • სამხრეთ კორეა
  • დანიის სამეფოში
  • ლიტვის
  • ესპანეთი
  • ესტონეთის
  • ლუქსემბურგში
  • შვედეთი
  • ფინეთის
  • მალტის
  • შვეიცარიაში
  • საფრანგეთი
  • მონაკოს
  • ტაივანის
  • გერმანია
  • ნიდერლანდების
  • ბრიტანეთი
  • საბერძნეთი
  • ახალ ზელანდიაში

სტუმრები შეიძლება დარჩნენ 90 დღის განმავლობაში შეერთებულ შტატებში, რომელიც ასევე მოიცავს კანადაში, მექსიკაში, ბერმუდის, ან კარიბის ზღვის კუნძულებზე გატარებულ დროს თუ ჩამოსვლა ამერიკის შეერთებულ შტატებში იყო. ESTA საჭიროა, თუ ჩამოსვლა საჰაერო ან საკრუიზო გემი. სავიზო უივერი ვრცელდება ESTA- ს გარეშე მიწის სასაზღვრო გადასასვლელი, მაგრამ VWP არ ვრცელდება ყველასათვის (ანუ სავიზო საჭიროების შემთხვევაში), თუ მგზავრი ჩამოსვლისას არ მიიღებს საჰაერო ან საზღვაო გემზე.

წლიდან XX საუკუნეში სავიზო რეჟიმი არ ვრცელდება იმ შემთხვევებში, როდესაც ადამიანი ადრე იყო ირანში, ერაყში, ლიბიაში, სომალიში, სუდანში, სირიაში, ან იემენში მარტში ან მათთვის, ვინც ირანის, ერაყის, სუდანისა და სირიის ორმაგი მოქალაქეა. დიპლომატები, სამხედროები, ჟურნალისტები, ჰუმანიტარული მუშაკები ან ლეგიტიმური ბიზნესმენები, შესაძლოა, ჰქონდეთ სავიზო რეჟიმი, რომლებიც უარი უთხრეს უსაფრთხოების სექტორის მდივნის მიერ.

ნომინაცია და საგზაო რუკა ქვეყნებში.

სავიზო რეჟიმის პროგრამაში სტატუსის მინიჭების ქვეყნები არიან "საგზაო რუკა" სტატუსი და მონაწილეობის მიღების უფლება. ნომინაცია იწყებს დეტალურ შეფასებას ამერიკის შეერთებული შტატების საშინაო უსაფრთხოების დეპარტამენტი დასახელებული ქვეყნის სამშობლოს უსაფრთხოებისა და საიმიგრაციო პრაქტიკა. არ არსებობს დადგენილი ვადის ხანგრძლივობა, თუ რამდენი ხანი უნდა გაგრძელდეს პროგრამაში მონაწილეობის მიღებამდე ან დამტკიცებამდე.

აშშ-ს სახელმწიფო დეპარტამენტი ახორციელებს დისკუსიებს ქვეყნებთან, რომლებიც ცნობილია როგორც "საგზაო რუკის ქვეყნები", რომლებიც დაინტერესებულნი არიან VWP- ში გაწევრიანებასთან (ან დაუბრუნდნენ). ორიგინალური 19 ქვეყნებიდან, რომლებსაც VWP- ში მიიღეს მონაწილეობა.

  • Argentina
  • პოლონეთი
  • Brazil
  • რუმინეთი
  • Bulgaria
  • თურქეთში
  • კვიპროსი
  • Uruguay
  • ისრაელის

სავიზო რეჟიმის გაუქმების უფლება ნებისმიერ დროს შეიძლება გაუქმდეს. ეს შეიძლება მოხდეს იმ შემთხვევაში, თუ შეერთებული შტატები მიიჩნევს, რომ გარკვეული ქვეყნის მოქალაქეები უფრო მეტად არიან ვიდრე VWP- ის შეზღუდვების დარღვევამდე, მაგალითად, ნებართვის გარეშე მუშაობის ან შეერთებულ შტატებში ყოფნის ვადის განმავლობაში. შესაბამისად, ArgentinaVWP- ის მონაწილეობა შეწყდა 2002- ში ამ ქვეყანაში მიმდინარე ფინანსური კრიზისის ფონზე და მის პოტენციურ გავლენას მასობრივი ემიგრაციისა და მისი მოქალაქეების უკანონო ზეწოლის შესახებ ამერიკის შეერთებულ შტატებში VWP- ის მეშვეობით. Uruguayპროგრამაში მონაწილეობის მიღება მსგავსი მიზეზით XXX- ში გაუქმდა. მიუხედავად იმისა, რომ ქვეყნის პოლიტიკური და ეკონომიკური მდგომარეობა პირდაპირ არ განსაზღვრავს მის დასადგენად, მიაჩნიათ, რომ პოლიტიკურად სტაბილური და ეკონომიკურად განვითარებული ქვეყნების მოქალაქეები არ ექვემდებარება უკანონოდ დასაქმებას და მათი ვიზის დარღვევას აშშ-ში, რის შედეგადაც კონსულმა სერიოზულად შეაფასა განიხილავს ვიზების დამტკიცების ან უარყოფისას. ისრაელის VWP- ში არ არის შეტანილი ნაწილობრივ მისი მკაცრი შესწავლის გამო პალესტინის ამერიკელები მოგზაურობენ ისრაელში, ამდენად არ შესრულდება ურთიერთდამოკიდებულების მოთხოვნა.

ის ევროკავშირის მოუწოდა შეერთებული შტატები გააგრძელოს Visa Waiver პროგრამა მისი დარჩენილი 5 წევრი ქვეყანა, რომელიც ამჟამად არ არის: ბულგარეთი, ხორვატია, კვიპროსი, პოლონეთი, და რუმინეთი. ყველა ესენი არიან "საგზაო რუკა ქვეყნები" გარდა ხორვატია, რომელიც სულ ახლახანს ევროკავშირში შეუერთდა 2013- ს. ნოემბერში, ბულგარეთის მთავრობა განაცხადა, რომ არ შეუერთდება ტრანსატლანტიკური ვაჭრობისა და საინვესტიციო პარტნიორობის რატიფიცირებას, თუ შეერთებული შტატები არ გააგზავნის ვიზებს მის მოქალაქეებზე.

ევროპელ მოქალაქეებს აშშ-ში ვიზა სჭირდებათ?

ბრიტანეთის მოქალაქეები მოგზაურობა სწორი, ინდივიდუალური მანქანა იკითხება ან ელექტრონული პასპორტი, დაბრუნების ან მომიჯნავე ბილეთით, და რომელთაც დარჩებიან არანაკლებ 90 დღე, ისარგებლებენ სავიზო უარის პროგრამა და შეგიძლიათ მგზავრობის ვიზათავისუფალია მხოლოდ ტურისტული ავტორიზაციის ელექტრონული სისტემა (ESTA).

ამერიკელ მოქალაქეებს სჭირდებათ ევროკავშირის ვიზა ევროპაში? ამერიკის შეერთებული შტატების მოქალაქეებს შეუძლიათ გაიარონ პასპორტი 26 ევროპის წევრი ქვეყნები შენგენის ფართობის მაქსიმუმ 90 დღე არ გამოიყენოს ან მიიღოს შენგენის ვიზა მოკლევადიანი ტურიზმისთვის ან საქმიანი ვიზიტით.

მიწვეული სტუმრები, ან დასვენება ამერიკის შეერთებულ შტატებში? თქვენ უნდა მიიღოთ სათანადო ავტორიზაცია ამერიკის შეერთებული შტატების ხელისუფლებაში შესვლამდე. ზოგიერთ შემთხვევაში, ეს ნიშნავს იმას, რომ ვიზაზე ვიყენებთ, მაგრამ თუ თქვენ ხართ ქვეყნის მოქალაქე, რომელიც შედის სავიზო უარის პროგრამა (VWP), გამოყენებით ტურისტული ავტორიზაციის ელექტრონული სისტემა (ESTA) შეიძლება იყოს უფრო ადვილი და სწრაფი ვარიანტი.

არის ESTA Valid მრავალრიცხოვანი ტურები?

შენი ესტა ავტორიზაცია ზოგადად მოქმედებს მრავალრიცხოვანი ტურები ორი წლის განმავლობაში (დაწყებული თარიღი, რომ თქვენ დამტკიცებული) ან სანამ თქვენი პასპორტი იწურება, რომელი მოდის პირველი *. ეს იმას ნიშნავს, რომ სანამ თქვენ მიიღებთ ესტა ავტორიზაცია გამგზავრება, თქვენ არ უნდა reapply დროს მოქმედების ვადა პერიოდი. ESTA მოთხოვნები (VWP) სავიზო შეფერხების პროგრამა გაცილებით ნაკლებად ითხოვენ, ვიდრე არასაემიგრაციო ვიზის ელექტრონული განაცხადის გამო. სავიზო განაცხადის მიღება მოითხოვს დაახლოებით ერთი საათის ან მეტი დრო, შეავსოთ ყველა მოგზაურობისა და ისტორიის შესახებ ინფორმაცია და თქვენ უნდა დაველოდოთ თვეების მიღებამდე. Vs. ის ESTA აპლიკაცია დაახლოებით წუთშია.

რამდენად ღირს ESTA ღირებულება?

$ 89.00 აშშ დოლარის მიმოხილვისა და დამუშავების მომსახურების გამოყენებისათვის. ღირებულება მოიცავს სავალდებულო ამერიკულ სამთავრობო გადასახადს $ 14 (დაახლოებით £ 9) ერთ ადამიანზე და უნდა გადაიხადოს საკრედიტო ბარათით. თუ თქვენი განაცხადი უარყოფილია, ის მხოლოდ $ 4 ღირს. (რომელიც ასახულია Travel Promotion Act- ში, 2009)

რა მოხდება, თუ თქვენი ESTA იღებს უარყო?

თუ მგზავრი უარყოფს ESTA ავტორიზაციას და მისი გარემოებები არ შეცვლილა, ახალი განცხადებაც უარყოფილი იქნება. მოგზაურმა, რომელსაც არ ექვემდებარება ESTA- ს, არ ექვემდებარება მგზავრობას Visa Waiver პროგრამის ფარგლებში და უნდა მიმართონ არასამეწარმეო (არაკომერციულ) ვიზას ამერიკის საელჩო ან საკონსულო.

რამდენი ხანია იღებს ESTA- ს?

An ESTA აპლიკაცია დაახლოებით ათი წუთიანი ფორმითაა და დამუშავებული მყისიერად ონლაინ რეჟიმში. განაცხადების უმრავლესობა დამტკიცების მომენტში დამტკიცებულია. თუმცა, არსებობს შემთხვევები, როდესაც განაცხადზე გადაწყვეტილება შეიძლება გადაიდოს საათის განმავლობაში. ამიტომაა, რომ თქვენი აპლიკაციის განხილვის პროცესორი საუკეთესო პრაქტიკაა. ყველა წარდგინება ყველაზე გადახდილია საკრედიტო ბარათით. ESTAmerica შეიძლება მიიღოს სხვა გადახდის ვარიანტი, რომელიც ამერიკის შეერთებულ შტატებს არ აქვს.

დაიწყე განცხადება დღეს

დაიწყეთ თქვენი მოგზაურობები სულ რაღაც საათში