E-FILING ជាវិក័យប័ត្រវីសាអេស្ប៉ាញថ្មី

អ្នកដំណើរអន្តរជាតិដែលមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់ដែលមានបំណងចង់ធ្វើដំណើរទៅសហរដ្ឋអាមេរិកក្រោមកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការត្រូវតែដាក់ពាក្យសុំការអនុញ្ញាត។

ប្រជាពលរដ្ឋដែលមានសិទ្ធិឬជាតិ:

  • អ្នកគឺជាពលរដ្ឋឬជាពលរដ្ឋដែលមានសិទ្ធិទទួលបានទិដ្ឋាការកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ។
  • ការធ្វើដំណើររបស់អ្នកគឺសម្រាប់ 90 ថ្ងៃឬតិចជាងនេះ។
  • អ្នកមានគម្រោងធ្វើដំណើរទៅសហរដ្ឋអាមេរិកដើម្បីរកស៊ីឬមានអារម្មណ៍រីករាយ។
  • បច្ចុប្បន្នអ្នកមិនមានទិដ្ឋាការអ្នកទស្សនាទេ។

តើព័ត៌មានអ្វីខ្លះដែលត្រូវការ:

  • លិខិតឆ្លងដែនដែលមានសុពលភាពពីប្រទេសកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ
  • ប័ណ្ណឥណទានត្រឹមត្រូវ (MasterCard, VISA, American Express, និង Discover ដើម្បីបង់ថ្លៃ $ 89 ក្នុងមួយថ្លៃសេវា។
  • ព័ត៌មានទំនាក់ទំនងរបស់អ្នក។ (ឈ្មោះលេខទូរស័ព្ទអាស័យដ្ឋានសំបុត្រនិងអាស័យដ្ឋានអ៊ីម៉ែល)
  • អាសយដ្ឋាននិងព័ត៌មានទំនាក់ទំនងនៃការស្នាក់នៅរបស់អ្នក។

កម្មវិធី ESTA បានពន្យល់

ការអនុវត្ត ESTA

តើខ្ញុំត្រូវការអ្វីខ្លះដើម្បីដាក់ពាក្យសុំ ESTA?
អ្នកនឹងត្រូវការលិខិតឆ្លងដែននិងប័ណ្ណទូទាត់របស់អ្នកដើម្បីដាក់ពាក្យសុំ។ ផ្លូវធ្វើដំណើររបស់អ្នកគឺស្រេចចិត្តក្នុងការដាក់ស្នើប៉ុន្តែអាចត្រូវបានបញ្ចូល។ សូមពិនិត្យឡើងវិញនូវសំណួរដែលយើងបានសួរញឹកញាប់សម្រាប់សំណួរនិងចម្លើយទូទៅបំផុតរបស់អ្នក ស្ថានភាព ESTA

ការទូទាត់បានធ្វើឡើងសម្រាប់កម្មវិធី ESTA. ,
ការទូទាត់ទាំងអស់សម្រាប់កម្មវិធី ESTA ត្រូវបានដឹងដោយមានប័ណ្ណឥណទានឬឥណពន្ធ។ រដ្ឋាភិបាលសហរដ្ឋអាមេរិកមិនលើកលែងតែការត្រួតពិនិត្យឬការបញ្ជាទិញលុយសម្រាប់កម្មវិធីអេអេសអេអេសនិងទុកវាឱ្យទៅក្រុមហ៊ុនឯកទេសដូចជា ESTAmerica.org ដើម្បីជួយជាមួយ "ប្រព័ន្ធអេឡិចត្រូនិកសម្រាប់ការអនុញ្ញាតធ្វើដំណើរ"ដំណើរការ។ យើងទទួលយកគ្រប់ស្លាកសញ្ញាទាំងអស់។ សូមទាក់ទងមកយើងខ្ញុំប្រសិនបើអ្នកមិនអាចទូទាត់ជាមួយកាតឥណទានបានទេប៉ុន្តែវិធីងាយស្រួលបំផុតគឺមានកាតឥណទានឬឥណពន្ធ។

ផ្ទៀងផ្ទាត់សំណើ ESTA របស់អ្នក

ESTA PREVIEW, ពិនិត្យមើលស្ថានភាពរបស់ ESTA

ត្រូវការធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពផ្ទៀងផ្ទាត់ឬបន្ត ESTA របស់អ្នកមែនទេ?
មានតែវាលមួយចំនួនដែលអាចត្រូវបានធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពនៅក្នុង ESTA បន្ទាប់ពីអ្នកបានទទួលការអនុញ្ញាតធ្វើដំណើរដែលបានអនុម័ត។ អ្នកត្រូវបានផ្ដល់អនុសាសន៍យ៉ាងមុតមាំឱ្យពិនិត្យមើល ESTA របស់អ្នកមុនពេលដែលអ្នកធ្វើដំណើរទៅសហរដ្ឋអាមេរិកដើម្បីផ្តល់ពេលវេលាដោយខ្លួនឯងក្នុងករណីមានកំហុសជាមួយពាក្យសុំរបស់អ្នក។ ប្រសិនបើអ្នកមានសំណួរអំពីការដាក់ពាក្យសុំរបស់អ្នកសូមអ៊ីម៉ែលមកយើងខ្ញុំ។

តើទិដ្ឋាការនិង ESTA ដូចគ្នាដែរឬទេ?
ការអនុញ្ញាត ESTA មិនមែនជាទិដ្ឋាការទេ។ វាជាការបោសសម្អាតជាមុនដើម្បីធ្វើដំណើរក្រោម VWP ដែលត្រូវបានរចនាឡើងដើម្បីអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកដំណើរឆ្លងកាត់ដំណើរការទិដ្ឋាការដែលចំណាយច្រើន។ នេះ ការអនុញ្ញាត ESTA គឺមិនស្មើនឹងទិដ្ឋាការសហរដ្ឋអាមេរិកតាមមធ្យោបាយណាមួយឡើយហើយមិនអាចជំនួសឱ្យទិដ្ឋាការនៅក្នុងស្ថានភាពដែលត្រូវការទិដ្ឋាការសម្រាប់ការធ្វើដំណើរនោះទេ។ អ្នកមិនចាំបាច់ត្រូវការ ESTA ទេប្រសិនបើអ្នកមានទិដ្ឋាការត្រឹមត្រូវ។

ESTA និងព័ត៌មាន VWP

ESTA VISA PASSPORT, កម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ (VWP) ដែលគ្រប់គ្រងដោយក្រសួងសន្តិសុខមាតុភូមិ (DHS) ដោយពិគ្រោះយោបល់ជាមួយក្រសួងការបរទេសអាមេរិកអនុញ្ញាតឱ្យប្រជាពលរដ្ឋនៃប្រទេសចំនួន 38 ធ្វើដំណើរទៅសហរដ្ឋអាមេរិកដើម្បីធ្វើអាជីវកម្មឬទេសចរណ៍សម្រាប់ការស្នាក់នៅរហូតដល់ទៅ 90 ថ្ងៃដោយគ្មានទិដ្ឋាការ។

កម្មវិធី ESTA ត្រូវបានធ្វើតែលើអ៊ីនធឺណិត។
ពត៌មានលំអិតពីកម្មវិធីសំខាន់ៗរួមមានលិខិតឆ្លងដែននិងព័ត៌មានបង់ប្រាក់។ ផ្លូវធ្វើដំណើររបស់អ្នកគឺជាជម្រើសមួយហើយអាចត្រូវបានធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពនៅពេលក្រោយ។ រាល់វាលចាំបាច់ត្រូវតែបំពេញនិងបំពេញបានត្រឹមត្រូវ។ សហរដ្ឋអាមេរិកមិនទទួលយកការត្រួតពិនិត្យឬការបញ្ជាទិញលុយសម្រាប់កម្មវិធី ESTA ទេ។ វាត្រូវបានទុកសម្រាប់ក្រុមហ៊ុនដូចជា ESTAmerica.org ដើម្បីជួយនិងជួយពលរដ្ឋពីប្រទេសរបស់អ្នកបំពេញសំណុំបែបបទឱ្យបានត្រឹមត្រូវ។

តើអ្នកណាត្រូវការស្នើសុំ ESTA?
នរណាម្នាក់ដែលចូលក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកក្រោមកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ។ នេះអនុញ្ញាតឱ្យក្រសួងសន្តិសុខមាតុភូមិអនុញ្ញាតមុនអ្នកដំណើរដែលលើកលែងទិដ្ឋាការមុនពេលពួកគេចាកចេញពីប្រទេសរបស់ពួកគេ។ ជ្រើសរើសតែប៉ុណ្ណោះ ប្រទេសជាប្រទេសដែលលើកលែងទិដ្ឋាការហើយអ្នកនឹងរកឃើញបញ្ជីនោះនៅក្រោមទំព័រ (VWC) ។

ត្រូវការ​ជំនួយ?

ប្រធានបទទាក់ទង:

តើនរណាមានសិទ្ធិធ្វើដំណើរក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក?

ទស្សនាមនុស្សជាទីស្រឡាញ់ឬទៅវិស្សមកាលនៅសហរដ្ឋអាមេរិក? អ្នកត្រូវទទួលបានការអនុញ្ញាតត្រឹមត្រូវពីរដ្ឋាភិបាលសហរដ្ឋអាមេរិកមុនពេលចូលប្រទេស។ ករណីខ្លះមានន័យថាដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកជាពលរដ្ឋនៃប្រទេសដែលបានដាក់បញ្ចូលក្នុងកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ (VWP) ការប្រើប្រព័ន្ធអេឡិចត្រូនិចសម្រាប់ការអនុញ្ញាតធ្វើដំណើរ (ESTA) អាចជាជម្រើសងាយស្រួលនិងលឿនជាងមុន។ VWP អនុញ្ញាតឱ្យប្រជាពលរដ្ឋនៃប្រទេសចំនួន 38 ទទួលបានការអនុញ្ញាតធ្វើដំណើរទៅសហរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈក្រសួងសន្តិសុខមាតុភូមិសហរដ្ឋអាមេរិកដោយមិនទទួលបានទិដ្ឋាការទិដ្ឋាការ។ ប្រសិនបើអ្នកជាពលរដ្ឋនៃប្រទេសដែលចូលរួមហើយមានលិខិតឆ្លងដែនត្រឹមត្រូវអ្នកគ្រាន់តែត្រូវដាក់ពាក្យសុំជាមួយនឹងទម្រង់ ESTA ។ ប្រសិនបើអ្នកមានលក្ខណៈគ្រប់គ្រាន់អ្នកនឹងមានការអនុញ្ញាតឱ្យធ្វើដំណើរក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកក្នុងរយៈពេល 90 ថ្ងៃ។ ប្រសិនបើអ្នកកំពុងធ្វើដំណើរឆ្លងកាត់សហរដ្ឋអាមេរិកតាមផ្លូវរបស់អ្នកទៅកាន់ប្រទេសផ្សេងទៀតអ្នកនៅតែត្រូវដាក់ពាក្យសុំ ESTA ។

ទិដ្ឋាការអេឡិចត្រូនិកការដាក់ពាក្យសុំ ESTA Application ។

តម្រូវការ ESTA ក្រោមកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ (VWP) គឺមានតម្រូវការតិចជាងចំនួននៃទិដ្ឋាការមិនមែនអន្តោប្រវេសន៍អេឡិចត្រូនិច។ ការដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការតម្រូវឱ្យចំណាយពេលមួយម៉ោងឬច្រើនជាងនេះដើម្បីបំពេញគ្រប់ការធ្វើដំណើរនិងប្រវត្តិសាស្រ្តអំពីខ្លួនអ្នក។ Vs. កម្មវិធី ESTA គឺប្រហែល 10 នាទី។

គោលបំណងនៃការធ្វើដំណើរនៅពេលដាក់ពាក្យសុំសម្រាប់ ESTA

នៅពេលដាក់ពាក្យសុំសម្រាប់ ESTA វាត្រូវបានប្រើដើម្បីមើលឃើញមនុស្សជាទីស្រឡាញ់វិស្សមកាលទស្សនកិច្ចវេជ្ជបណ្ឌិតនិងសមរម្យសម្រាប់ការធ្វើដំណើរអាជីវកម្មភាគច្រើនទៅសហរដ្ឋអាមេរិក។ គោលបំណងទេសចរណ៍មួយចំនួនត្រូវបានទទួលយកខណៈពេលដែលអ្នកផ្សេងទៀតត្រូវការពាក្យសុំទិដ្ឋាការពេញលេញ។

  • ទេសចរ, ជំរំនិងតំបន់បណ្តាញ
  • វិស្សមកាល (ថ្ងៃឈប់សម្រាក)
  • សារមន្ទីរពិពរណ៌
  • កម្សាន្តឧទ្យានទស្សនា
  • សួរសុខទុក្ខមិត្តភក្តិឬមិត្តភក្តិ
  • មហាវិទ្យាល័យទេសចរណ៍មុនពេលដាក់ពាក្យសុំចូលរៀន
  • ការព្យាបាលវេជ្ជសាស្រ្តនិងវេជ្ជបណ្ឌិតមកទស្សនា
  • ព្រឹត្តិការណ៍សង្គមការប្រគំតន្ត្រីឬការជួបជុំក្រុមសេវាកម្ម
  • ចូលរួមលេងល្បែងកំសាន្តតន្ត្រីឬប្រភេទល្បែងប្រដាល់ស្រដៀងគ្នាផ្សេងទៀត (មិនអាចបង់ប្រាក់ដើម្បីចូលរួម)!
  • ការពិគ្រោះយោបល់អាជីវកម្មនិងកិច្ចប្រជុំអាជីវកម្ម
  • ចូលរួមក្នុងការអប់រំសន្និសីទវិជ្ជាជីវៈឬប្រភេទណាមួយនៃអនុសញ្ញា។ ឧ។ កំប្លែងកុង
  • ការហ្វឹកហ្វឺនអាជីពរយៈពេលខ្លី (មិនអាចបង់ប្រាក់ដោយប្រភពណាមួយនៅសហរដ្ឋអាមេរិកបានទេលើកលែងតែការចំណាយដោយចៃដន្យចំពោះការស្នាក់នៅរបស់អ្នក)!

ពាក្យសុំទិដ្ឋាការត្រូវបានតម្រូវឱ្យធ្វើដំណើរទៅសហរដ្ឋអាមេរិកប្រសិនបើ:

  • ការងារពេញម៉ោង
  • មហាវិទ្យាល័យអប់រំវិទ្យាល័យឬបច្ចេកទេសឡុង
  • អ្នកកាសែតបរទេសសារព័ត៌មានខ្សែភាពយន្តវិទ្យុឬប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយព័ត៌មានផ្សេងៗទៀត
  • ស្វែងរកលំនៅដ្ឋានអចិន្រ្តៃយ៍នៅសហរដ្ឋអាមេរិច
តើអ្នកត្រូវការ ESTA សម្រាប់ការឆ្លងកាត់តាមរយៈសហរដ្ឋអាមេរិកដែរឬទេ?

ប្រសិនបើប្រជាពលរដ្ឋដែលមិនមែនជាជនជាតិអាមេរិកកំពុងឆ្លងកាត់ ភ្លាមៗនិងបន្តស្ទ្រីមតាមរយៈ នេះ សហរដ្ឋអាមេរិកគាត់អាចត្រូវការការដឹកជញ្ជូនមានសុពលភាព ទិដ្ឋាការ C-1លុះត្រាតែគាត់ / នាងជាពលរដ្ឋនៃប្រទេសដែលមានកិច្ចព្រមព្រៀងជាមួយ សហរដ្ឋអាមេរិក អនុញ្ញាតឱ្យប្រជាពលរដ្ឋរបស់ពួកគេធ្វើដំណើរទៅ សហរដ្ឋអាមេរិក ដោយគ្មាន ទិដ្ឋាការ .

តើខ្ញុំត្រូវការទិដ្ឋាការសម្រាប់ការភ្ជាប់ជើងហោះហើរអាមេរិកឬទេ?

សហរដ្ឋអាមេរិក ក្រសួងសន្តិសុខមាតុភូមិតម្រូវឱ្យមាន ទិដ្ឋាការ កម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ (VWP) ដើម្បីទទួលការយល់ព្រមពី ប្រព័ន្ធអេឡិចត្រូនិកសម្រាប់ការអនុញ្ញាតធ្វើដំណើរ (ESTA) យ៉ាងហោចណាស់ 72 ម៉ោងមុនពេលចូល សម្រាប់ ការហោះហើរទៅកាន់សហរដ្ឋអាមេរិកឬការភ្ជាប់តាមរយៈអាមេរិក។ អេអេអេសអេត្រូវបានទាមទារ។

តើខ្ញុំត្រូវការទិដ្ឋាការដែរឬទេប្រសិនបើខ្ញុំមានប្រាក់កក់នៅសហរដ្ឋអាមេរិក?

ដំណើរឆ្លងកាត់ភ្លាមនិងបន្ត មានន័យថាផ្លូវរបស់អ្នកទៅទិសដៅចុងក្រោយរបស់អ្នករួមបញ្ចូលទាំង layover នៅសហរដ្ឋអាមេរិកហើយអ្នកនឹងត្រូវឈប់នៅទីនោះប៉ុន្តែមិនមានសិទ្ធិអ្វីផ្សេងទៀតទេ។ ... ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយប្រសិនបើអ្នកមានទិដ្ឋាការ B-1 ឬ B-2 រួចហើយសម្រាប់សហរដ្ឋអាមេរិកហើយអ្នកត្រូវតែឆ្លងកាត់ប្រទេសអ្នកមិនត្រូវការទិដ្ឋាការ C ទេ។

តើប្រទេសណាខ្លះត្រូវការ ESTA E-Passports សំរាប់សហរដ្ឋអាមេរិក?
  • ANDORRA
  • ប្រទេសហុងគ្រី
  • ប្រទេសន័រវេស
  • ប្រទេសអូស្ត្រាលី
  • អ៊ីស្លង់
  • ប្រទេសព័រទុយហ្គាល់
  • ប្រទេសអូទ្រីស
  • អៀរឡង់
  • សានម៉ារីណូ
  • ប៊ែលហ្សិក
  • ប្រទេសអ៊ីតាលី
  • សិង្ហបុរីៈ
  • ប្រទេសប្រ៊ុយណេ
  • ប្រទេសជប៉ុន
  • សូឡូវ៉ាគី
  • CHILE
  • ឡាតាំង
  • ប្រទេសស្វីស
  • សាធារណរដ្ឋ​ឆែក
  • LIECHTENSTEIN
  • កូរ៉េខាងត្បូង
  • ដាណឺម៉ាក
  • លីទុយអានី
  • អេស្ប៉ាញ
  • អេស្ដូនី
  • លុចសំបួ
  • ប្រទេសស៊ុយអែត
  • ហ្វាំងឡង់
  • MALTA
  • ប្រទេស​ស្វីស
  • ប្រទេសបារាំង
  • MONACO
  • តៃវ៉ាន់
  • ប្រទេសអាល្លឺម៉ង់
  • ប្រទេសឡាវ
  • ចក្រភពអង់គ្លេស
  • ក្រិច
  • នូវែលហ្សេឡង់

ភ្ញៀវអាចស្នាក់នៅរយៈពេល 90 ថ្ងៃ នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកដែលក៏ រួមបញ្ចូលទាំងពេលវេលាដែលបានចំណាយនៅក្នុងប្រទេសកាណាដាម៉ិកស៊ិកប៊ឺមូដាឬកោះនៅការ៉ាប៊ីន ប្រសិនបើការមកដល់តាមរយៈសហរដ្ឋអាមេរិក។ ESTA ត្រូវបានតម្រូវប្រសិនបើមកដល់ដោយខ្យល់ឬនាវាកម្សាន្ត។ ការលើកលែងទិដ្ឋាការត្រូវបានអនុវត្តដោយគ្មាន ESTA សម្រាប់ ច្រកព្រំដែនប៉ុន្តែ VWP មិនត្រូវបានអនុវត្តទាល់តែសោះ (មានន័យថាត្រូវការទិដ្ឋាការ) ប្រសិនបើអ្នកដំណើរកំពុងមកដល់តាមផ្លូវអាកាសឬសមុទ្រនៅលើក្រុមហ៊ុនដឹកជញ្ជូនដែលមិនបានអនុម័ត។

ចាប់តាំងពី 2016, នេះ ការបដិសេធទិដ្ឋាការមិនត្រូវបានអនុវត្តទេ ក្នុងករណីដែលមនុស្សមានពីមុន ធ្វើដំណើរទៅកាន់អ៊ីរ៉ង់អ៊ីរ៉ាក់លីប៊ីសូម៉ាលីស៊ូដង់ស៊ីរីឬយេម៉ែននៅឬក្រោយខែមីនា 1, 2011 ឬសម្រាប់អ្នកដែលជាពលរដ្ឋពីរនៃអ៊ីរ៉ង់អ៊ីរ៉ាក់ស៊ូដង់ឬស៊ីរី។ ប្រភេទមួយចំនួនដូចជាអ្នកការទូតយោធាអ្នកកាសែតអ្នកធ្វើការងារមនុស្សធម៌ឬអ្នកជំនួញស្របច្បាប់អាចមានតម្រូវការទិដ្ឋាការរបស់ពួកគេដោយរដ្ឋមន្រ្តីសន្តិសុខមាតុភូមិ។

ប្រទេសដែលត្រូវបានតែងតាំងនិងផែនទីបង្ហាញផ្លូវ។

បណ្តាប្រទេសដែលត្រូវបានតែងតាំងសម្រាប់ឋានៈក្នុងកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ ស្ថិតនៅចន្លោះស្ថានភាព "ផែនទីបង្ហាញផ្លូវ" និងសិទ្ធិដើម្បីចូលរួម។ ការតែងតាំងផ្តួចផ្តើមនូវការវាយតម្លៃលម្អិតដោយ ក្រសួងសន្តិសុខមាតុភូមិសហរដ្ឋអាមេរិក នៃការអនុវត្តន៍សន្តិសុខនិងការធ្វើអន្តោប្រវេសន៍ប្រទេសកំណើតរបស់ប្រទេសដែលត្រូវបានតែងតាំង។ មិនមានកំណត់ពេលវេលាដែលបានកំណត់សម្រាប់រយៈពេលដែលប្រទេសមួយអាចស្ថិតនៅលើបញ្ជីដែលបានជ្រើសរើសមុនពេលត្រូវបានអនុម័តឬបដិសេធពីកម្មវិធីនោះទេ។

ចាប់តាំងពី 2005 ក្រសួងការបរទេសអាមេរិកបានធ្វើការពិភាក្សាជាមួយប្រទេសដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាប្រទេសជាផែនទីដែលមានចំណាប់អារម្មណ៍ក្នុងការចូលរួម (ឬចូលរួម) VWP ។ នៃបណ្តាប្រទេសដើម 19, 10 ត្រូវបានគេបញ្ជូនទៅ VWP ។

  • ប្រទេស​អាហ្សង់ទីន
  • ប្រទេស​ប៉ូឡូញ
  • ប្រទេស​ប្រេស៊ីល
  • រ៉ូម៉ានី
  • ប៊ុលហ្គារី
  • ប្រទេស​តួ​ក​គី
  • ប្រទេស​សាយ​ព្រឺ​ស
  • អ៊ុយ​រូ​ហ្គា​យ
  • អ៊ី​ស្រា​អែ​ល

សិទ្ធិទទួលបានការលើកលែងទិដ្ឋាការអាចត្រូវបានដកចេញនៅពេលណាក៏បាន។ បញ្ហានេះអាចកើតឡើងប្រសិនបើសហរដ្ឋអាមេរិកជឿជាក់ថាពលរដ្ឋនៃប្រទេសណាមួយមានលទ្ធភាពច្រើនជាងមុនដើម្បីរំលោភលើការរឹតត្បិត VWP របស់ពួកគេដូចជាធ្វើការដោយគ្មានការអនុញ្ញាតឬហួសពីរយៈពេលនៃការស្នាក់នៅរបស់ពួកគេនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក។ ដូច្នោះហើយ, ប្រទេស​អាហ្សង់ទីនការចូលរួមរបស់ VWP ត្រូវបានបញ្ចប់នៅក្នុង 2002 ដោយសារតែវិបត្តិសេដ្ឋកិច្ចកើតមាននៅក្នុងប្រទេសនោះនិងផលប៉ះពាល់ដែលមានសក្តានុពលរបស់វាលើការធ្វើចំណាកស្រុកនិងការស្នាក់នៅខុសច្បាប់របស់ប្រជាពលរដ្ឋនៅសហរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈ VWP ។ អ៊ុយ​រូ​ហ្គា​យការចូលរួមរបស់កម្មវិធីនៅក្នុងកម្មវិធីត្រូវបានដកហូតវិញនៅក្នុង 2003 សម្រាប់ហេតុផលស្រដៀងគ្នា។ ខណៈពេលដែលជំហរនយោបាយនិងសេដ្ឋកិច្ចរបស់ប្រទេសមួយមិនបានកំណត់ដោយផ្ទាល់ពីសិទ្ធិរបស់ខ្លួននោះគេជឿថាប្រជាពលរដ្ឋនៃប្រទេសដែលមានស្ថិរភាពនយោបាយនិងសេដ្ឋកិច្ចដែលមានសេដ្ឋកិច្ចលូតលាស់នឹងមិនមានការលើកទឹកចិត្តច្រើនដើម្បីស្វែងរកការងារធ្វើនិងរំលោភលើទិដ្ឋាការរបស់ពួកគេឡើយខណៈដែលនៅសហរដ្ឋអាមេរិកហានិភ័យដែលកុងស៊ុល ពិចារណាក្នុងការអនុម័តឬបដិសេធទិដ្ឋាការ។ អ៊ី​ស្រា​អែ​ល មិនត្រូវបានរួមបញ្ចូលនៅក្នុង VWP បានរាយការណ៍ថាជាផ្នែកមួយដោយសារតែការត្រួតពិនិត្យយ៉ាងហ្មត់ចត់របស់ខ្លួន ជនជាតិប៉ាលេស្ទីនជនជាតិអាមេរិកដែលធ្វើដំណើរទៅប្រទេសអ៊ីស្រាអែលដូច្នេះមិនបំពេញតាមតម្រូវការរួមគ្នាទេ។

នេះ សហភាព​អឺរ៉ុប បានដាក់សម្ពាធសហរដ្ឋអាមេរិកឱ្យពន្យារកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការដល់បណ្តាប្រទេសជាសមាជិកដែលនៅសល់ចំនួន 5 ដែលមិនមាននៅក្នុងប្រទេសនេះ។ ប៊ុលហ្គារី, ក្រូអាត, ស៊ីព្រេស, ប៉ូឡូញ, និង រ៉ូម៉ានី។ ទាំងអស់នេះគឺជា "ប្រទេសផែនទីផែនទី" លើកលែងតែ ប្រទេស​ក្រូ​អាស៊ីដែលទើបតែបានចូលរួមសហភាពអឺរ៉ុបក្នុងពេល 2013 ។ នៅក្នុងខែវិច្ឆិកា 2014 នេះ រដ្ឋាភិបាលប៊ុលហ្គារី បានប្រកាសថាខ្លួននឹងមិនផ្តល់សច្ចាប័នលើភាពជាដៃគូពាណិជ្ជកម្មនិងវិនិយោគទ្វីបអាត្លង់ទិកទេលើកលែងតែសហរដ្ឋអាមេរិកបានលើកទិដ្ឋាការឱ្យពលរដ្ឋរបស់ខ្លួន។

ពលរដ្ឋអឺរ៉ុបត្រូវការទិដ្ឋាការសម្រាប់សហរដ្ឋអាមេរិកទេ?

ពលរដ្ឋអង់គ្លេស ធ្វើដំណើរនៅលើត្រឹមត្រូវ, ម៉ាស៊ីនបុគ្គលអាចអានបានឬលិខិតឆ្លងដែនអេឡិចត្រូនិចជាមួយនឹងសំបុត្រវិលត្រឡប់ឬបន្តហើយអ្នកដែលស្នាក់នៅក្នុងរយៈពេលតិចជាង 90 ថ្ងៃមានលក្ខណៈគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ កម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ និងអាច ទិដ្ឋាការធ្វើដំណើរ- ឥតគិតថ្លៃមានតែមួយ ប្រព័ន្ធអេឡិចត្រូនិកសម្រាប់ការអនុញ្ញាតធ្វើដំណើរ (ESTA) ។

តើប្រជាពលរដ្ឋអាមេរិកត្រូវការទិដ្ឋាការ EU ដើម្បីចូលទៅក្នុងទ្វីបអឺរ៉ុបឬទេ? ប្រជាពលរដ្ឋសហរដ្ឋអាមេរិកដែលមានលិខិតឆ្លងដែនអាមេរិកត្រឹមត្រូវអាចធ្វើដំណើរទៅ ប្រទេសជាសមាជិកអឺរ៉ុបចំនួន 26 នៃតំបន់ Schengen សម្រាប់អតិបរមាចំនួន 90 ថ្ងៃដោយមិនចាំបាច់ដាក់ពាក្យសុំឬទទួល Schengen ទិដ្ឋាការសម្រាប់ទេសចរណ៍រយៈពេលខ្លីឬការធ្វើដំណើរអាជីវកម្ម។

ទស្សនាមនុស្សជាទីស្រឡាញ់ឬទៅវិស្សមកាលនៅសហរដ្ឋអាមេរិក? អ្នកត្រូវទទួលបានការអនុញ្ញាតត្រឹមត្រូវពីរដ្ឋាភិបាលសហរដ្ឋអាមេរិកមុនពេលចូលប្រទេស។ ករណីខ្លះមានន័យថាការដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកជាពលរដ្ឋនៃប្រទេសដែលត្រូវបានដាក់បញ្ចូលក្នុង កម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ (VWP)ដោយប្រើ ប្រព័ន្ធអេឡិចត្រូនិកសម្រាប់ការអនុញ្ញាតធ្វើដំណើរ (ESTA) អាចជាជម្រើសងាយស្រួលជាងមុននិងលឿនជាងមុន។

តើ ESTA មានសុពលភាពសម្រាប់ការធ្វើដំណើរច្រើនដែររឺទេ?

របស់អ្នក នេះ ការអនុញ្ញាតជាទូទៅ មានសុពលភាពសម្រាប់ការធ្វើដំណើរច្រើន ក្នុងកំឡុងពេលពីរឆ្នាំ (ចាប់ផ្តើមកាលបរិច្ឆេទដែលអ្នកត្រូវបានអនុម័ត) ឬរហូតដល់លិខិតឆ្លងដែនអ្នកផុតកំណត់, ណាមួយនៅខាងមុខ * ។ នេះមានន័យថាដរាបណាអ្នកបានទទួល នេះ ការអនុញ្ញាតទៅ ការធ្វើដំណើរអ្នកមិនចាំបាច់ដាក់ពាក្យសុំក្នុងកំឡុងពេល សុពលភាព រយៈពេល។ តម្រូវការ ESTA ក្រោមកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការ (VWP) គឺមានតម្រូវការតិចជាងចំនួននៃទិដ្ឋាការមិនមែនអន្តោប្រវេសន៍អេឡិចត្រូនិច។ ការដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការតម្រូវឱ្យចំណាយពេល 1 ម៉ោងឬច្រើនជាងនេះដើម្បីបំពេញគ្រប់ការធ្វើដំណើរនិងប្រវត្តិសាស្រ្តអំពីខ្លួនអ្នកហើយអ្នកត្រូវរង់ចាំជាច្រើនខែមុនពេលទទួលបានការអនុញ្ញាត។ Vs. នេះ ESTA គឺប្រហែល 10 នាទី។

តើថ្លៃ ESTA មានតម្លៃប៉ុណ្ណា?

សំរាប់ការប្រើប្រាស់សេវាកម្មពិនិត្យឡើងវិញនិងសេវាកម្មរបស់យើងចំនួន $ 89.00 USD ។ តម្លៃនេះរួមបញ្ចូលទាំងថ្លៃសេវារដ្ឋាភិបាលចាំបាច់របស់សហរដ្ឋអាមេរិកចំនួន $ 14 (ប្រហែល£ 9) ក្នុងមនុស្សម្នាក់ហើយត្រូវបង់ដោយកាតឥណទាន។ ប្រសិនបើពាក្យសុំរបស់អ្នកត្រូវបានបដិសេធវាចំណាយតែ $ 4 ប៉ុណ្ណោះ។ (ដែលត្រូវបានរៀបរាប់នៅក្នុងច្បាប់លើកកម្ពស់ការធ្វើដំណើរ, 2009)

តើមានអ្វីកើតឡើងប្រសិនបើ ESTA របស់អ្នកបដិសេធ?

ប្រសិនបើអ្នកដំណើរមិនត្រូវបានអនុញ្ញាត ESTA ហើយស្ថានភាពរបស់គាត់មិនបានផ្លាស់ប្តូរទេពាក្យសុំថ្មីក៏នឹងត្រូវបដិសេធផងដែរ។ អ្នកធ្វើដំណើរដែលមិនមានសិទ្ធិទទួល ESTA គឺមិនអាចទទួលបានការធ្វើដំណើរក្រោមកម្មវិធីលើកលែងទិដ្ឋាការទេ ហើយគួរតែដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការមិនមែនអន្តោប្រវេសន៍នៅឯ ស្ថានទូតឬស្ថានកុងស៊ុលអាមេរិក.

តើវាមានរយៈពេលប៉ុន្មានដើម្បីទទួលបាន ESTA?

An កម្មវិធី ESTA គឺអំពីសំណុំបែបបទដប់ (10) និងបានដំណើរការភ្លាមលើបណ្តាញ។ កម្មវិធីភាគច្រើនត្រូវបានអនុម័តក្នុងរយៈពេលមួយនាទីនៃការដាក់ស្នើ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយមានករណីដែលសេចក្តីសំរេចលើពាក្យសុំអាចត្រូវបានពន្យាពេលរហូតដល់ទៅ 72 ម៉ោង។ នោះហើយជាមូលហេតុដែលមានដំណើរការដើម្បីពិនិត្យមើលកម្មវិធីរបស់អ្នកគឺជាការអនុវត្តល្អបំផុត។ ការដាក់ស្នើទាំងអស់ត្រូវបានទូទាត់ដោយកាតឥណទាន។ អេសអេមេរីកអាចយកផ្សេងទៀត ជម្រើសទូទាត់ដែលថាសហរដ្ឋអាមេរិចមិនលើកលែង។

ចាប់ផ្តើមកម្មវិធីរបស់អ្នកនៅថ្ងៃនេះ

ចាប់ផ្តើមដំណើររបស់អ្នកក្នុងរយៈពេល 72 ម៉ោង