Е-ФИЛИНГ НОВО ЕСТА ВИЗА

Подобни меѓународни патници кои сакаат да патуваат во Соединетите Американски Држави според програмата за откажување од виза мора да поднесат барање за овластување.

Подобни граѓани или државјани:

 • Вие сте државјанин или државјанин на Програмата за ослободување од виза.
 • Вашето патување е за 90 дена или помалку.
 • Планирате да патувате во САД за бизнис или задоволство.
 • Во моментов немате виза за посетител.

Кои информации се потребни:

 • Валиден пасош од земја за откажување од визата
 • Важечка кредитна картичка (MasterCard, VISA, American Express и Discover за да ја платите $ 89 по надоместок за апликација.
 • Вашите информации за контакт. (Име, телефонски број, поштенска адреса и е-пошта)
 • Адреса и контакт информации за вашиот престој.

Објаснета е апликацијата ESTA

АПЛИКАЦИЈА НА ЕСТА

Што треба да аплицирам за ESTA?
Ќе ви требаат пасошот и платежната картичка за да поднесете апликација. Вашиот маршрут за патување е задолжително да се поднесе, но може да се вклучи. Ве молиме погледнете ги нашите ЧПП за најчестите прашања и одговори за вашиот ESTA статус

Плаќања направени за апликацијата ESTA. ,
Сите плаќања за апликацијата ESTA треба да се реализираат со кредитна или дебитна картичка. Владата на Соединетите Американски Држави не ги исклучува проверките или паричните налози за апликацијата ESTA, и ја остава на специјализирани компании како ESTAmerica.org за да им помогне со "Електронски систем за авторизација на патувањето"Процес. Ги прифаќаме сите главни картички на картички. Ве молиме контактирајте со нас ако не сте во можност да извршите плаќање со кредитна картичка, но најлесниот начин е со кредитна или дебитна картичка.

Потврди ја вашата ESTA апликација

ESTA PREVIEW, ПРОВЕРЕТЕ ЕСТА СТАТУС

Треба да го ажурирате, потврдите или обновите вашиот ESTA?
Постојат само одредени полиња кои можат да се ажурираат во ESTA откако сте добиле одобрено патување. Ви препорачуваме да ги разгледате вашите ESTA добро пред вашето патување во САД за да си се даде време во случај да има грешка со вашата апликација. Ако имате било какви прашања за вас Поднесување, ве молиме пратете ни e-mail.

Дали Виза и ЕСТА се исти?
ЕСТА дозволата не е виза. Тоа е пред-дозвола да патуваат под VWP, кој е дизајниран да им овозможи на патниците да го заобиколат процесот на виза одземаат многу време. На ЕСТА одобрение не е еквивалентно на визата на Соединетите Држави со какви било средства и не може да биде заменета со виза во ситуации каде што е потребна виза за патување. Не ви треба ESTA ако веќе поседувате важечка виза.

ESTA и VWP информации

ESTA VISA PASSPORT, програмата за откажување од визи (VWP), спроведена од страна на Одделот за домашна безбедност (DHS) во консултација со Стејт департментот, им овозможува на државјаните на 38 земји да патуваат во САД за бизнис или туризам за престој до 90 дена без виза.

ЕСТА апликациите се прават само преку интернет.
Детали за витални апликации вклучуваат пасош и информации за плаќање. Вашата маршрута за патување е опција и може да се ажурира подоцна. Сите задолжителни полиња мора да бидат пополнети и поправени правилно. Соединетите Американски Држави не преземаат чекови или парични налози за апликацијата ESTA. Оставено е на компаниите како ESTAmerica.org да им помогнат и да им помогнат на граѓаните од вашата земја точно да ја пополните формуларот.

Кој треба да аплицира за ESTA?
Секој кој влегува во САД според Програмата за откажување од визи. Ова му овозможува на Одделот за домашна безбедност претходно да ги одобри патниците за откажување од виза пред да ги напуштат своите земји. Само изберете земјите се држави за отповикување на визниот режим, и ќе ја најдете таа листа под страницата (VWC).

ТРЕБА ПОМОШ?

Поврзани теми:

Кој е овластен да патува во САД?

Посета на сакани или доаѓање на одмор во САД? Мора да стекнете правилно овластување од Владата на Соединетите Американски Држави пред да влезете во земјата. Некои случаи, тоа значи да аплицирате за виза, но ако сте државјанин на земја која е вклучена во Програмата за откажување од отказ (VWP), користењето на Електронскиот систем за авторизација за патување (ESTA) може да биде полесна и побрза опција. VWP им овозможува на граѓаните на земјите од 38 да добијат дозвола за патување во САД преку американското Министерство за внатрешна безбедност без да добијат виза. Ако сте во моментов државјанин на земјите учеснички и имате важечки пасош, треба само да аплицирате со образецот ESTA. Ако се квалификувате, ќе имате овластување да патувате во САД за 90 дена. Ако патувате низ САД на вашиот пат до друга земја, сепак треба да аплицирате за апликација ESTA.

Електронска апликација за виза Vs. ЕСТА апликација.

Барањата за ЕСТА според програмата за откажување од визи (VWP) се многу помалку барања од оние на електронската апликација која не е имигрантска виза. Апликацијата за виза бара околу еден час или повеќе време за да ги пополните сите информации за патувањето и историјата за себе. Vs. апликацијата ESTA е околу 10 минути.

Цели за патување при аплицирање за ESTA

Кога аплицирате за ЕСТА, се користи за гледање на најблиски, одмор, посети на лекар и соодветни за повеќето службени патувања во Соединетите Американски Држави. Некои цели за патување се прифаќаат, додека други бараат целосна апликација за Visa.

 • Туризам, кампување, и Мапа на гледање
 • Одмор (одмор)
 • Музејски експонати
 • Посетите на Парк на забавите
 • Посета на најблиски или пријатели
 • Посета на колеџ пред да поднесе барање за посета на Виза
 • Медицински третман и доктор посети
 • Социјални настани, концерти или групни средби со сервисни служби
 • Учество во драми, мјузикли, спортови или други слични натпревари или настани, (Не може да се плати за учество)!
 • Бизнис консалтинг и деловни средби
 • Учествувајте на едукативна, професионална конференција или конвенција. На пример, Comic Con
 • Краткорочна обука за кариера (Не може да се плати од било кој извор во САД, освен трошоци во врска со вашиот престој)!

Апликации за виза се потребни за патување во Соединетите Американски Држави доколку:

 • Полно работно време
 • Долгорочно образование, колеџ или технички колеџ
 • Секој странски новинар, печат, филм, радио или друг медиум за информации
 • Барам постојан престој во Соединетите Американски Држави
Дали ви треба ESTA за транзит низ САД?

Ако минува некој не-американски државјанин непосреден и континуиран тпрекрши преку на Соединети Држави, тој / таа може да побара валиден транзит C-1 виза, освен ако тој / таа е државјанин на земја која има договор со Соединети Држави овозможувајќи им на своите граѓани да патуваат до Соединети Држави без Виза .

Дали ми е потребна виза за поврзување на лет во САД?

САД Одделот за домашна безбедност бара Виза Откажување Програма (VWP) патници да добијат одобрение од Електронски систем за овластување за патување (ESTA) најмалку 72 часа пред пријавување за лет во САД или поврзување преку САД. ЕСТА е потребна.

Дали ми е потребна виза ако имам лежер во САД?

Итен и континуиран транзит значи дека вашата маршрута до вашата крајна дестинација вклучува а layover во САД и ќе мора да застанете таму, но немате други привилегии. ... Меѓутоа, ако веќе имате виза B-1 или B-2 за САД, а вие мора да транзитирате низ земјата, не ви треба виза C.

Кои земји треба ЕСТА Е-пасоши за САД?
 • АНДОРА
 • УНГАРИЈА
 • НОРВЕШКА
 • АВСТРАЛИЈА
 • ИСЛАНД
 • ПОРТУГАЛИЈА
 • АВСТРИЈА
 • ИРСКА
 • Сан Марино
 • БЕЛГИЈА
 • ИТАЛИЈА
 • СИНГАПУР
 • Брунеј
 • Јапонија
 • СЛОВАКИЈА
 • Чиле
 • Латвија
 • СЛОВЕНИЈА
 • ЧЕШКА
 • ЛИХТЕНШТАЈН
 • ЈУЖНА КОРЕА
 • ДАНСКА
 • ЛИТВАНИЈА
 • ШПАНИЈА
 • ЕСТОНИЈА
 • ЛУКСЕМБУРГ
 • ШВЕДСКА
 • ФИНСКА
 • Малта
 • ШВАЈЦАРИЈА
 • ФРАНЦИЈА
 • Монако
 • Тајван
 • ГЕРМАНИЈА
 • Холандија
 • ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО
 • ГРЦИЈА
 • Нов Зеланд

Посетителите можат да останат за 90 дена во САД кои, исто така го вклучува времето поминато во Канада, Мексико, Бермуда или островите на Карибите ако доаѓањето беше преку САД. ЕСТА е потребна ако пристигнете со воздух или брод за крстарење. Откажување од виза се применува без ESTA копнени гранични премини, но VWP воопшто не се применува (т.е. виза е потребна) ако патникот пристигне преку воздух или море на неодобрен превозник.

Од 2016, на откажувањето од виза не се применува во случаи кога едно лице претходно патуваа во Иран, Ирак, Либија, Сомалија, Судан, Сирија или Јемен на или по март 1, 2011 или за оние кои се двојни граѓани на Иран, Ирак, Судан или Сирија. Одредени категории, како што се дипломати, војници, новинари, хуманитарни работници или легитимни бизнисмени, може да имаат откажување од визата од страна на секретарот за домашна безбедност.

Номинирани земји за патишта.

Земјите да бидат номинирани за статусот во Програмата за отповикување на визите се помеѓу статусот на "патоказ" и способноста за учество. Номинацијата иницира детална евалуација од страна на Одделот за домашна безбедност на САД од практиките на домашна безбедност и имиграција на номинирани земји. Не постои утврдена временска рамка за тоа колку долго земјата може да остане на номинираната листа пред да биде одобрена или одбиена од програмата.

Од 2005, американскиот Стејт департмент спроведува дискусии со земји познати како "земји-мапи", кои се заинтересирани да се приклучат (или повторно да се приклучат) на VWP. Од првичните 19 земји, 10 биле примени во VWP.

 • Аргентина
 • Полска
 • Бразил
 • Романија
 • Бугарија
 • Турција
 • Кипар
 • Уругвај
 • Израел

Подобноста за откажување на виза може да се повлече во секое време. Ова може да се случи ако Соединетите Американски Држави сметаат дека граѓаните на одредена земја се поверојатно од порано да ги прекршат нивните ограничувања на ВРП, како што се работи без дозвола или пречекорување на нивниот дозволен период на престој во САД. Според тоа, Аргентинаучеството во VWP беше прекинато во 2002, во светло на финансиската криза што се случи во таа земја и нејзиниот потенцијален ефект врз масовната емиграција и незаконскиот престој на своите граѓани во САД по пат на VWP. Уругвајучеството во програмата беше отповикано во 2003 од слични причини. Додека политичката и економската положба на земјата не ја утврди директно неговата способност, се верува дека граѓаните на политички стабилни и економски развиени земји нема да имаат многу поттик за нелегално барање вработување и кршење на визата додека се во САД, ризикува конзулот сериозно смета дека одобрува или одбива виза. Израел не е вклучена во VWP, наводно, делумно поради неговата строга контрола Палестинските Американци патуваат во Израел, со што не го исполнува условот за заемност.

на Европската унија под притисок на САД да ја прошири програмата за откажување од визи на петте преостанати земји-членки кои во моментов не се во неа: Бугарија, Хрватска, Кипар, Полска, и Романија. Сите овие се "земји на патоказ", освен Хрватска, кој неодамна се приклучи на ЕУ во 2013. Во ноември 2014 на Бугарска влада објави дека нема да го ратификува трансатлантското партнерство за трговија и инвестиции, освен ако САД не ги укинат визите за своите граѓани.

Дали европските граѓани имаат потреба од виза за САД?

Британски граѓани патувајќи по валидна, индивидуален машински читлив или е-пасош, со повратна или однапред билет, и кои престојуваат помалку од 90 дена, се квалификува за Програма за откажување од виза и може да патна виза- без само Електронски систем за овластување за патување (ESTA).

Дали граѓаните на САД им требаат виза за влез во Европа? Граѓаните на САД со валиден пасош на САД можат да патуваат до 26 европски земји-членки од Шенген зоната за максимум 90 дена без да се примени или да се добие Шенген виза за краткорочен туризам или службено патување.

Посета на сакани или доаѓање на одмор во САД? Мора да стекнете правилно овластување од Владата на Соединетите Американски Држави пред да влезете во земјата. Некои случаи, ова значи аплицирање за виза, но ако сте државјанин на земја која е вклучена во Програма за откажување од визи (VWP), со користење на Електронски систем за овластување за патување (ESTA) може да биде полесна и побрза опција.

Дали ЕСТА е валидна за повеќе патувања?

вашиот ESTA овластувањето е генерално валидна за повеќе патувања во период од две години (почнувајќи од датумот кога ќе бидете одобрени) или додека не истече пасошот, кое и да е на прво место *. Ова значи дека се додека сте примиле ESTA овластување до патуваат, вие не мора повторно да аплицирате за време на валидност период. Барањата за ЕСТА според програмата за откажување од визи (VWP) се многу помалку барања од оние на електронската апликација која не е имигрантска виза. Апликацијата за виза бара околу еден час или повеќе време да ги пополните сите информации за патувањето и историјата за себе и мора да чекате неколку месеци пред да добиете одобрение. Vs. на Апликација ESTA е околу 10 минути.

Колку чини ЕСТА?

За користење на нашите услуги за преглед и обработка од $ 89.00 USD. Трошокот ја вклучува задолжителната владина такса на САД од $ 14 (околу £ 9) по лице, и мора да се плати со кредитна картичка. Ако вашата апликација е одбиена, таа чини само $ 4. (што е наведено во Законот за промоција на патувањето, 2009)

Што се случува ако вашата ESTA се одбие?

Ако на патникот му е одземено овластувањето за ЕСТА и неговите или нејзините околности не се сменија, новата апликација ќе биде одбиена. Патник кој не ги исполнува условите за ЕСТА не е прифатлив за патување според Програмата за откажување од визи и треба да аплицираат за неимигрантска виза на а Американската амбасада или конзулат.

Колку време е потребно за да добиете ESTA?

An ЕСТА апликацијата е за (10) десетминутна форма и обработена веднаш на интернет. Поголемиот дел од апликациите се одобрени во рок од една минута по поднесувањето. Сепак, постојат случаи каде што одлуката за апликација може да биде одложена до 72 часови. Тоа е причината зошто има процесор да ја разгледате вашата апликација е најдобрата практика. Сите поднесоци најмногу се плаќаат со кредитна картичка. ESTAmerica може да ги преземе другите опцијата за плаќање која Соединетите Американски Држави не ги исклучува.

Започнете ја вашата апликација Денес

Започни ги патувањата во 72 часови