නව ඊසා VISA WAIVER E-FILING

වීසා බලපත්ර අවශ්යතාවෙන් නිදහස් කිරීමේ වැඩසටහන යටතේ එක්සත් ජනපදයට ගමන් කිරීමට අපේක්ෂා කරන සුදුසු ජාත්යන්තර සංචාරකයින් බලය ලබා ගත යුතුය.

සුදුසු පුරවැසියන් හෝ ජාතිකයන්:

  • වීසා රහිත නිවාඩු වැඩසටහනක රටකි.
  • ඔබගේ ගමන් සඳහා 90 දින හෝ ඊට අඩු කාලයක් සඳහා.
  • ඔබ ව්යාපාරික හෝ විනෝදය සඳහා එක්සත් ජනපදයට යාමට ඔබ අදහස් කරයි.
  • ඔබ දැනට අමුත්තන්ගේ වීසා බලපත්රයක් සතුව නොමැත.

අවශ්ය තොරතුරු මොනවාද?

  • වීසා රහිත නිවාඩු වැඩසටහනකින් වලංගු ගමන් බලපත්රය
  • වලංගු ක්රෙඩිට් කාඩ්පතක් (MasterCard, VISA, American Express සහ Discover සඳහා අයදුම්පත්ර ගාස්තුවකට ඩොලර් 89 ගෙවීමට).
  • ඔබගේ සම්බන්ධතා තොරතුරු. (නම, දුරකථන අංකය, තැපැල් ලිපිනය සහ විද්යුත් ලිපිනය)
  • ඔබගේ රැඳී සිටින ලිපිනය සහ ලිපිනයන්.

ESTA අයදුම්පත පැහැදිලි කලේය

ESTA අයදුම්පත

ESTA සඳහා අයදුම් කිරීමට අවශ්ය වන්නේ කුමක්ද?
අයදුම්පතක් ඉදිරිපත් කිරීමට ඔබ ඔබගේ ගමන් බලපත්රය සහ ගෙවුම් කාඞ්පත අවශ්ය වේ. ඔබගේ සංචාරක ගමන් කාලසටහන ඉදිරිපත් කිරීම අනිවාර්ය වේ, නමුත් එයට ඇතුළත් කළ හැකිය. ඔබගේ පොදු ගැටළු හා පිළිතුරු සඳහා අපගේ නිතර අසන ප්රශ්න සමාලෝචනය කරන්න ESTA තත්ත්වය

ESTA අයදුම්පත සඳහා ගෙවීම්. ,
ESTA අයදුම්පත සඳහා සියලු ගෙවීම් ක්රෙඩිට් හෝ ඩෙබිට් කාඞ්පතකින් සපුරා ගත යුතුය. ESTA අයදුම්පත සඳහා චෙක්පත් හෝ මුදල් ඇණවුම් හැර වෙනත් එක්සත් ජනපද රජය විසින් ESTAmerica.org වැනි විශේෂිත සමාගම් වෙත "සංචාරක අවසර පත්රය සඳහා ඉලෙක්ට්රොනික පද්ධතිය"ක්රියාවලිය. අපි ප්රධාන කාඩ්පත් සියල්ලම පිළිගනිමු. ක්රෙඩිට් කාඩ් ගෙවීමක් සිදුකිරීමට ඔබට නොහැකි නම් කරුණාකර අපව සම්බන්ධ කර ගන්න. නමුත් පහසුම ක්රමය වන්නේ ක්රෙඩිට් හෝ ඩෙබිට් කාඞ්පත් සමඟිනි.

ඔබේ ESTA අයදුම් පත්රය සත්යාපනය කරන්න

ESTA PREVIEW, ESTA STATUS පරීක්ෂා කරන්න

ඔබගේ ESTA යාවත්කාලීන කිරීමට, සත්යාපනය කිරීමට හෝ අලුත් කිරීමට අවශ්යද?
ඔබ අනුමත ගමන් බලපත්රය ලැබීමෙන් පසුව ESTA හි යාවත්කාලීන කළ හැකි සමහර ක්ෂේත්ර පමණක් ඇත. ඔබගේ අයදුම්පතෙහි දෝශයක් ඇති විට ඔබගේ කාලය එළඹීමට එක්සත් ජනපදයට යාමට ඔබගේ ESTA සංචාරය වඩා හොඳයැයි ඔබ තදින්ම රෙකමදාරු කරනු ලැබේ. ඔබට කිසියම් ප්රශ්නයක් තිබේ නම්, අප වෙත ඊ-තැපැල් කරන්න.

වීසා සහ ESTA එකම දෙයක්ද?
ESTA අවසරය වීසා නැත. VWP යටතේ ගමන් කිරීමට පූර්ව නිශ්කාශනය වන්නේ සංචාරකයන්ට කාලය ගතකරන වීසා ක්රියාවලිය මග හැරීමට ඉඩ සැලසීමයි. එම ESTA අවසරය ඕනෑම ආකාරයකින් එක්සත් ජනපද වීසා බලපත්රයක් සඳහා සමාන නොවේ. ගමන් සඳහා වීසා බලපත්රයක් අවශ්ය අවස්ථාවන්හි දී වීසා බලපත්රයක් ආදේශ කිරීමට නොහැකිය. ඔබ දැනටමත් වලංගු වීසා බලපත්රයක් තිබේ නම් ESTA ඔබට අවශ්ය නොවේ.

ESTA සහ VWP තොරතුරු

ESTA VISA PASSPORT, රාජ්ය දෙපාර්තමේන්තුව සමග සාකච්ඡා කිරීමෙන් අනතුරුව, ස්වදේශීය ආරක්ෂණ දෙපාර්තමේන්තුව (DHS) විසින් පාලනය කරනු ලබන වීසා රහිත වැඩසටහන (VWP) මගින් 38 රටවල පුරවැසියන්ට ව්යාපාරික හෝ සංචාරක ව්යාපාර සඳහා එක්සත් ජනපදයට ගමන් කිරීමට 90 වීසා නොමැතිව දින.

ESTA අයදුම්පත් පමණක් සිදු කරනු ලැබේ.
වැදගත් යෙදුම් විස්තර සඳහා ගමන් බලපත්ර සහ ගෙවීම් තොරතුරු ඇතුලත් වේ. ඔබගේ සංචාරක ගමන් මාර්ගය විකල්පයක් වන අතර පසුව යාවත්කාලීන කළ හැකිය. අනිවාර්ය ක්ෂේත්ර සියල්ල නිවැරදිව සම්පූර්ණ කර සම්පූර්ණ කළ යුතුය. ESTA අයදුම්පත සඳහා එක්සත් ජනපදය චෙක්පත් හෝ මුදල් ඇණවුම් නොගනී. ESTAMmerica.org වැනි සමාගම් වලට ඔබේ රටෙන් පුරවැසියන්ට උපකාර කිරීම සහ සහාය වීම සඳහා එම සමාගම් විසින් ඉතිරි කර ඇත.

ESTA සඳහා අයදුම් කිරීමට අවශ්ය වන්නේ කවුද?
වීසා රහිත නිවාඩු වැඩසටහන යටතේ එක්සත් ජනපදයට ඇතුල් වන ඕනෑම අයෙකු. මේ අනුව, ස්වදේශීය රටින් පිට වී යාමට පෙර වීසා නිවාඩුව සංචාරකයින්ට පූර්ව අනුමත කිරීම සඳහා දේශීය ආධිපත්ය දෙපාර්තමේන්තුව අවසර ලබා දේ. තෝරාගන්න රටවල් වීසා බලපත්රය නැති රටවල්, සහ (VWC) පිටුව අනුව ඔබට එම ලැයිස්තුව සොයාගත හැකිය.

උදව් අවශ්යයි?

සබැඳි මාතෘකා:

එක්සත් ජනපදය තුළ සංචාරය කිරීමට බලය ඇත්තේ කවුරුන්ද?

එක්සත් ජනපදයේ සංචාරය කරන ප්රේමනීයයන් හෝ එක්සත් ජනපදයේ නිවාඩුවකට පැමිණෙනවාද? රටට ඇතුල්වීමට පෙර එක්සත් ජනපද රජය වෙතින් නිසි අවසරයක් ලබා ගත යුතුය. සමහර අවස්ථාවන්හිදී මෙය වීසා බලපත්රයක් සඳහා අයදුම් කළද, වීසා බලපත්ර අවශ්යතාවෙන් නිදහස් කිරීමේ වැඩ සටහනේ (VWP) ඇතුළත් වන රටක පුරවැසියෙකු නම්, සංචාරක අවසර පත්රය සඳහා වන ඉලෙක්ට්රොනික පද්ධතිය භාවිතා කිරීම (ඊඑස්ඒ) භාවිතා කිරීම පහසු හා පහසු වේ. වීඩබ්ලිව්පී මගින් 38 රටවල පුරවැසියන්ට වීසා බලපත්රයක් ලබා ගැනීමකින් තොරව එක්සත් ජනපද දෙපාර්තමේන්තුවේ ස්වදේශ ආරක්ෂක දෙපාර්තමේන්තුව හරහා එක්සත් ජනපදයට ගමන් බලපත්රයක් ලබාගැනීමට ඉඩ ලබා දේ. ඔබ දැනට සහභාගිවූ රටවල් වල පුරවැසියෙකු නම් සහ වලංගු විදේශ ගමන් බලපත්රයක් තිබේ නම්, ඔබ ESTA ආකෘති පත්රය සමග අයදුම් කළ යුතු වේ. ඔබ සුදුසුකම් ලබන්නේ නම්, එක්සත් ජනපදය තුළ 90 දින සඳහා එක්සත් ජනපදය තුළ ගමන් කිරීමට බලය ලබා දෙනු ඇත. ඔබ වෙනත් රටකට යන ගමන් එක්සත් ජනපදය හරහා ගමන් කරන්නේ නම්, ඔබ තවමත් ESTA අයදුම්පතක් සඳහා අයදුම් කළ යුතුය.

ඉලෙක්ට්රොනික වීසා අයදුම්පත ESTA යෙදුම.

(VWP) වීසා නිවාඩු වැඩසටහන යටතේ ESTA අවශ්යතාවයන් සංක්රමණ නොවන වීසා විද්යුත් අයදුම්පත්රයන්ට වඩා ඉතා අඩු ය. වීසා අයදුම්පත්රයේ සියලු ගමන් සහ ඉතිහාස තොරතුරු පිරවීම සඳහා පැයක් හෝ ඊට වැඩි කාලයක් අවශ්ය වේ. එදිරිව ESTA අයදුම්පත 10 මිනිත්තුවක් පමණි.

ESTA සඳහා ඉල්ලුම් කිරීමේදී සංචාරක අරමුණු

ESTA සඳහා අයදුම් කරන විට, එය ආදරය කරන අය, නිවාඩුවක්, වෛද්ය සංචාර, සහ එක්සත් ජනපදයේ බොහෝ ව්යාපාරික සංචාර සඳහා සුදුසු වේ. සමහර සංචාරක අරමුණු පිළිගනු ලබන අතර අනෙක් අයට සම්පූර්ණ වීසා අයදුම්පතක් අවශ්ය වේ.

  • සංචාරක, කඳවුරු සහ වෙබ් අඩවි බලන්න
  • නිවාඩු ගත කිරීම (නිවාඩු)
  • කෞතුකාගාර ප්රදර්ශනය
  • විනෝද උද්යාන නැරඹුම්
  • ප්රේමණීයයන් හෝ මිතුරන් බැලීම
  • වීසා සඳහා අයදුම් කිරීමට පෙර Visiting colleges සහභාගී වීමට
  • වෛද්ය ප්රතිකාර සහ වෛද්යවරයාගේ පැමිණීම
  • සමාජ සිදුවීම්, ප්රසංග, හෝ සත්කාරක සේවා කණ්ඩායම රැස්වීම්
  • නාට්ය, සංගීත භාණ්ඩ, ක්රීඩා හෝ වෙනත් ආකාරයේ තරඟ හෝ සිද්ධීන් වල සහභාගීත්වය, (සහභාගිවීමට ගෙවිය නොහැක)!
  • ව්යාපාර උපදේශනය සහ ව්යාපාරික හමුවීම්
  • අධ්යාපනික, වෘත්තීය සම්මන්ත්රණ හෝ ඕනෑම ආකාරයේ සම්මේලනයක සහභාගීත්වය. උදාහරණ ලෙස Comic Con
  • කෙටි කාලීන වෘත්තීය පුහුණුව (ඔබගේ රැඳී සිටීමේදී සිදුවූ වියදම් හැරුණු විට ඇමරිකාවේ ඕනෑම මූලාශ්රයකින් ගෙවිය නොහැක)!

ඇමෙරිකා එක්සත් ජනපදයට ගමන් කිරීමට වීසා අයදුම්පත් අවශ්ය නම්:

  • පූර්ණ කාලීන රැකියා
  • දිගුකාලීන අධ්යාපනික, විද්යාල, හෝ කාර්මික විද්යාලය
  • ඕනෑම විදෙස් මාධ්යවේදියකු, මාධ්ය, චිත්රපට, ගුවන්විදුලි හෝ වෙනත් තොරතුරු මාධ්ය
  • ඇමෙරිකා එක්සත් ජනපදයේ ස්ථිර පදිංචිය සඳහා
එක්සත් ජනපදය හරහා එස්ටා සඳහා අවශ්ය වන්නේද?

එක්සත් ජනපද නොවන පුරවැසියෙකු ගමන් කරන්නේ නම් ක්ෂණික හා අඛණ්ඩවකරණකොටගෙනය එම එක්සත් ජනපදයඔහුට / ඇයට වලංගු ගමන් මාර්ගයක් අවශ්ය විය හැකිය C-1 වීසා, ඔහු සමඟ ඇය සමඟ ගිවිසුමක් ඇති රටක පුරවැසියෙකු නම් මිස, එක්සත් ජනපදය ඔවුන්ගේ පුරවැසියන්ට ගමන් කිරීමට ඉඩ සලසයි එක්සත් ජනපදය තොරව වීසා .

ඇමරිකාවේ ගුවන් යානා සම්බන්ධ වී ගැනීම සඳහා වීසා අවශ්යද?

එක්සත් ජනපදය ගෘහස්ථ ආරක්ෂක දෙපාර්තමේන්තුව අවශ්ය වේ වීසා නිවාඩු වැඩසටහන (VWP) සංචාරකයන්ගෙන් අනුමැතිය ලබා ගැනීම සංචාර අවසර දීම සඳහා ඉලෙක්ට්රොනික පද්ධතිය (ESTA) අවම වශයෙන් 72 පැය ගනනකට පෙර සඳහා එක්සත් ජනපදයට පියාසර කිරීම හෝ එක්සත් ජනපදය හරහා සම්බන්ධ කිරීම ESTA අවශ්ය වේ.

මට ඇමෙරිකා එක්සත් ජනපදයේ ගෙවීම් තිබේ නම් වීසා අවශ්යද?

ක්ෂණික සහ අඛණ්ඩ සංක්රමණ ඔබගේ අවසන් ගමනාන්තය වෙත ඔබගේ ගමන් මාර්ගය ඇතුළත් කිරීම සඳහා a ගෙවන්නේ එක්සත් ජනපදයේ දී ඔබට එහි නතර කිරීමට සිදුවනු ඇත, නමුත් වෙනත් වරප්රසාද නොමැතිව. ... කෙසේ වෙතත්, ඔබ දැනටමත් එක්සත් ජනපදයට B-1 හෝ B-2 වීසා බලපත්රයක් තිබේ නම්, ඔබ රට හරහා ගමන් කළ යුතු අතර, ඔබට C වීසා බලපත්රයක් අවශ්ය නොවේ.

ඇමෙරිකා එක්සත් ජනපදයට ESTA E-Passports අවශ්ය රටවල් මොනවාද?
  • ඇන්ඩොරා
  • හංගේරියාව
  • නෝර්වේ
  • ඔස්ට්රලියා
  • අයිස්ලන්තය
  • PORTUGAL
  • ඔස්ට්රියාව
  • අයර්ලන්තය
  • SAN MARINO
  • බෙල්ජියම්
  • ඉතාලිය
  • සිංගප්පූරුව
  • බ්රුනේ
  • ජපානය
  • ස්ෙටව්ඒකියා
  • චිලී
  • ලැටිවියා
  • SLOVENIA
  • චෙක් ජනරජය
  • ලීඊටෙන්ස්ටයින්
  • දකුණු කොරියාව
  • ඩෙන්මාර්කය
  • ලිතුවේනියාව
  • ස්පාඤ්ඤය
  • එස්ටෝනියාව
  • ලුසම්බර්ග්බර්ග්
  • ස්වීඩනය
  • ෆින්ලන්තය
  • මැල්ටා
  • ස්විට්සර්ලන්තය
  • ප්රංශය
  • මොනාකෝ
  • තායිවානයේ
  • ජර්මනිය
  • නෙදර්ලන්තය
  • එක්සත් රාජධානිය
  • ග්රීසිය
  • නිව්සීලන්තය

90 දින සඳහා අමුත්තන්ට නතර විය හැකිය එක්සත් ජනපදය තුල ද කැනඩාව, මෙක්සිකෝව, බර්මියුඩාව හෝ කැරිබියන් දූපත් වල ගත කරන කාලය ඇතුළත් වේ පැමිණීම එක්සත් ජනපදය හරහා නම්. ESTA අවශ්ය වන්නේ ගුවන් හෝ කෲස් නැවකින් පැමිණෙන විටය. වීසා විරාමය සඳහා ESTA තොරව අදාළ වේ දේශසීමා හරහා, නමුත් VWP කිසිසේත්ම අදාළ නොවේ (එනම් වීසා බලපත්රයක් අවශ්ය වේ) ගුවන් යානයකින් හෝ අනවසර ගුවන්යානයකින් මගී මගීන් පැමිණියහොත්.

2016 නිසා වීසා බලපත්රය අවලංගු වන්නේ නැත යම් පුද්ගලයෙකු මීට පෙර තිබුණු අවස්ථාවලදී ඉරානය, ඉරාකය, ලිබියාව, සෝමාලියාව, සුඩානය, සිරියාව හෝ යේමනයේ මාර්තු මස හෝ ඊට පසු 1 හි 2011 හි සංචාරය කළහ හෝ ඉරානය, ඉරාකය, සුඩානය හෝ සිරියාව යන ද්විත්ව පුරවැසියන් සඳහා. රාජ්ය තාන්ත්රිකයන්, මිලිටරි, මාධ්යවේදීන්, මානුෂීය සේවකයන් හෝ නීත්යානුකූල ව්යාපාරිකයින් වැනි ඇතැම් වර්ගවල ස්වදේශීය ආරක්ෂක ලේකම්ගේ වීසා අවශ්යතාව අවලංගු කර ඇත.

පත්කරන ලද සහ මාර්ග සිතියම් රටවල්.

වීසා රහිත නිවාඩු වැඩසටහනෙහි තත්ත්වය සඳහා රටවල් සඳහා නම් කළ යුතු ය "මාර්ග සිතියම" තත්ත්වය හා සහභාගී වීමට සුදුසුකම් ලබා ඇත. නාම යෝජනා ඉදිරිපත් කිරීම මගින් සවිස්තරාත්මක ඇගයීමක් ආරම්භ කරයි එක්සත් ජනපදයේ ස්වදේශ ආරක්ෂක දෙපාර්තමේන්තුව නම් කරන ලද රටේ නිජභූමියක් සහ ආගමන පුරුදු. වැඩසටහනෙන් අනුමත කර හෝ ප්රතික්ෂේප කරන ලද දිනට පෙර නම් ලැයිස්තුවේ තබා ගත යුතු කාලය කොතෙක් කල් පවතින කොන්ත්රාත් කාලයක් නොමැත.

2005 සිට, එක්සත් ජනපද රාජ්ය දෙපාර්තමේන්තුව, වොඩ්ඩබ්ලිව්පීය (හෝ නැවත) සම්බන්ධ වීමට උනන්දුවක් දක්වන "මාර්ග සිතියම් රට" ලෙස හැඳින්වෙන රටවල් සමඟ සාකච්ඡා කරමින් සිටී. මුල් 19 රටවල් වලින් 10 වීඩබ්ලිව්පයට ඇතුළත් කර ඇත.

  • ආර්ජන්ටිනාව
  • පෝලන්තය
  • බ්රසීලය
  • රුමේනියාවේ
  • බල්ගේරියාව
  • කළුකුමා
  • සයිප්රසයේ
  • උරුගුවේ
  • ඊශ්රායෙල්

වීසා බලපත්ර අත්හිටුවීම සඳහා සුදුසුකම් ඕනෑම අවස්ථාවකදී ආපසු ලබා ගත හැකිය. එක්සත් ජනපදය තුල අවසර පත්රයක් නොමැතිව වැඩ කිරීම හෝ එක්සත් ජනපදයේ රැඳී සිටීමට අවසර ලබා දී ඇති කාල සීමාව ඉක්මවා කටයුතු කිරීම වැනි එක්සත් ජනපදයේ ඔවුන්ගේ පුරවැසියන්ගේ සීමාවන් සීමා කිරීම සඳහා යම් රටක පුරවැසියන්ට පෙරට වඩා වැඩි ඉඩක් ඇතැයි එක්සත් ජනපදය විශ්වාස කරයි. අනුව, ආර්ජන්ටිනාවVWP හි සහභාගීත්වය, 2002 හි දී සිදු වූ මූල්ය අර්බුදය හා මහා පරිමානයෙන් විගමනය හා එහි විභව්ය බලපෑමට එක්සත් ජනපදය තුළ එක්සත් ජනපදයේ සිය පුරවැසියන්ගේ වැරදිකරුවන්ට බලහත්කාරී බලපෑමක් වී ඇත. උරුගුවේමෙම වැඩසටහනට සහභාගි වීම සඳහා සමාන හේතු නිසා 2003 හි අවලංගු විය. රටක දේශපාලන හා ආර්ථික තත්වය සෘජුව ම එහි හිමිකම නිශ්චය කරගත නොහැකි වුවද, දේශපාලනිකව ස්ථාවර හා ආර්ථික වශයෙන් සංවර්ධිත රටවල පුරවැසියන්ට එක්සත් ජනපදයේ සිටියදී නීතිවිරෝධී ලෙස රැකියාවක් ලබාගැනීම සහ ඔවුන්ගේ වීසා උල්ලංඝනය කිරීම සඳහා ප්රමාණවත් දිරිගැන්වීමක් නොලැබෙන අතර, කොන්සල්ට බරපතල වීසා අනුමත කිරීම හෝ ප්රතික්ෂේප කිරීම සම්බන්ධයෙන් සලකා බලයි. ඊශ්රායෙල් VWP හි ඇතුලත් කර නොමැති අතර, එහි දැඩි අධීක්ෂණය කිරීම හේතුවෙන් කොටසක් වශයෙන් වාර්තා වී ඇත පලස්තීන ඇමරිකානුවන් ඊශ්රායලයට ගමන් කරයි, එම නිසා අන්යෝන්ය අවශ්යතාවයක් සපුරා නැත.

එම යුරෝපනු සංගමය වීසා රහිත නිවාඩු වැඩසටහනේ දැනට එහි නොමැති සාමාජික රටවල් පහ වෙතට එක්සත් ජනපදයට බලපෑම් කර ඇත. බල්ගේරියාව, ක්රොඒෂියාව, සයිප්රසය, සහ රුමේනියාවේ. මේ සියල්ල හැර "මාර්ග සිතියම් රටවල්" හැරෙන්න ක්රොඒෂියාව2013 හි යුරෝපා සංගමයට පමණක් මෑතදී පමණක් සම්බන්ධ වී ඇත. නොවැම්බර් මස 2014 හි බල්ගේරියානු රජය ඇමරිකා එක්සත් ජනපදය තම පුරවැසියන්ට වීසා බලහත්කාරයෙන් ඉවත් නොකළ හොත් ඕස්ට්රේලියානු වෙළඳ සහ ආයෝජන හවුල්කාරිත්වය අනුමත නොකරන බව නිවේදනය කලේය.

යුරෝපීය පුරවැසියන් ඇමරිකා එක්සත් ජනපදයට වීසා අවශ්යද?

බ්රිතාන්ය පුරවැසියන් වලංගු, එක් යන්ත්රයක් කියවිය හැකි හෝ ඉ-ගමන් බලපත්රයකආපසු හෝ ඉදිරි ටිකට් සමග, 90 දිනකට වඩා අඩු කාලයක් සඳහා රැඳී සිටින අය, සුදුසුකම් සඳහා සුදුසුකම් ලබයි වීසා නිවාඩු වැඩසටහන පුළුවන් ගමන් වීසාඑය පමණි සංචාරක අවසර පත්රය සඳහා ඉලෙක්ට්රොනික පද්ධතිය (ESTA).

එක්සත් ජනපද පුරවැසියන් යුරෝපයට යුරෝපා සංගමයේ වීසා බලපත්රයක් අවශ්යද? වලංගු එක්සත් ජනපද ගමන් බලපත්රයක් සමඟ එක්සත් ජනපදයේ පුරවැසියන්ට ගමන් කළ හැකිය 26 යුරෝපීය සාමාජික රටවල් ෂෙන්ගන් ප්රදේශය නොඉක්මවිය යුතුය කෙටි කාලීන සංචාරක ව්යාපාරයක් හෝ ව්යාපාර සංචාරයක් සඳහා වීසා ලබා ගැනීම.

එක්සත් ජනපදයේ සංචාරය කරන ප්රේමනීයයන් හෝ එක්සත් ජනපදයේ නිවාඩුවකට පැමිණෙනවාද? රටට ඇතුල්වීමට පෙර එක්සත් ජනපද රජය වෙතින් නිසි අවසරයක් ලබා ගත යුතුය. සමහර අවස්ථා වලදී, මෙය වීසා බලපත්රයක් සඳහා අයදුම් කිරීම, නමුත් ඔබ ඇතුළත් කළ රටක පුරවැසියෙකු නම් වීසා නිවාඩු වැඩසටහන (VWP)භාවිතා කර ඇත සංචාරක බලපත්ර සඳහා ඉලෙක්ට්රොනික පද්ධතිය (ESTA) පහසු සහ වේගවත් විකල්පය විය හැකිය.

බහු කාර්ය සංචාර සඳහා ESTA වලංගු වේද?

ඔබගේ මෙය අවසරය සාමාන්යයෙන් විවිධ සංචාර සඳහා වලංගු වේ අවුරුදු දෙකක කාලයක් (ඔබ අනුමත කරන ලද දින පටන් ගන්නා) හෝ ඔබගේ විදේශ ගමන් බලපත්රය කල්ඉකුත්වෙන තෙක්, පළමුවෙන්ම සිදුවනු ඇත. මෙයින් අදහස් වන්නේ ඔබට ලැබුණු තාක් කල් මෙය අවසර ලබා දුන්නා සංචාරක, ඔබ තුළ නැවත ලබා ගැනීමට අවශ්ය නැත වලංගුයි කාලය. (VWP) වීසා නිවාඩු වැඩසටහන යටතේ ESTA අවශ්යතාවයන් සංක්රමණ නොවන වීසා විද්යුත් අයදුම්පත්රයන්ට වඩා ඉතා අඩු ය. වීසා අයදුම්පත්රයක් ඔබගේම ගමන් සහ ඉතිහාස තොරතුරු සපයා ගැනීමට පැයක් හෝ ඊට වැඩි කාලයක් අවශ්ය වන අතර අනුමැතිය ලබා ගැනීමට මාස ගණනක් සිටීමට සිදු වේ. එදිරිව එම ESTA අයදුම්පත 10 විනාඩි ගැන.

ESTA පිරිවැය කොපමණ ප්රමාණයක්?

$ 89.00 USD හි අපගේ සමාලෝචන සහ සැකසුම් සේවාවන් භාවිතා කිරීම සඳහා. මෙම පිරිවැය සඳහා එක් පුද්ගලයෙකුට එක් ඇමෙරිකානු රාජ්ය ගාස්තුවක් වන $ 14 (එක් එක් £ 9) පමණ වන අතර ක්රෙඩිට් කාඩ් මගින් ගෙවිය යුතුය. ඔබේ අයදුම්පත ප්රතික්ෂේප කරනු ලැබුවහොත් එය ඩොලර් 4 පමණි. (2009 හි සංචාරක ප්රවර්ධන පනතේ දක්වා ඇත)

ඔබේ ESTA ප්රතික්ෂේප කළහොත් සිදු වන්නේ කුමක්ද?

සංචාරකයෙකුට ESTA අවසරය අහිමි වී ඇත්නම් ඔහුගේ හෝ ඇයගේ තත්ත්වය වෙනස් වී නැත, නව අයදුම්පතක් ද ප්රතික්ෂේප කරනු ලැබේ. වීසා රහිත නිවාඩු වැඩසටහන යටතේ ESTA සඳහා සුදුසුකම් නොලබන සංචාරකයකු සුදුසුකම් ලබා නැත සංක්රමණ නොවන වීසා බලපත්රයක් සඳහා අයදුම් කළ යුතුය එක්සත් ජනපද තානාපති කාර්යාලය හෝ කොන්සියුලර් කාර්යාලය.

ESTA ලබා ගැනීමට කොපමණ කල් ගතවේද?

An ESTA යෙදුම (10) විනාඩි දහයක් පමණ වේ. අයදුම්පත් බහුතරයක් අනුමත කිරීම සඳහා විනාඩි කිහිපයක් අනුමත කර ඇත. කෙසේ වෙතත්, අයදුම්පත්රයක් මත තීරණයක් ප්රමාද විය හැකි අවස්ථාවන් තිබේ 72 පැය. ඔබගේ අයදුම්පත්රය සමාලෝචනය කිරීම සඳහා ප්රොසෙසරයක් තිබීම තමයි හොඳම ප්රායෝගික භාවිතයයි. සියලුම ඉදිරිපත් කිරීම් බොහෝ විට ක්රෙඩිට් කාඩ් වලින් ගෙවනු ලැබේ. ESTAmerica වෙනත් අයට ගත හැකිය ඇමෙරිකා එක්සත් ජනපදය හැර වෙනමම විකල්පයක් නොවේ.

ඔබගේ යෙදුම ආරම්භ කරන්න අද

72 පැය තුළ ඔබේ ගමන් ආරම්භ කරන්න