E-FILING A NEW ESTA VIZA heqjen

Udhëtarët ndërkombëtarë të kualifikuar që dëshirojnë të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara nën Programin e Largimit të Vizave duhet të aplikojnë për autorizim.

Qytetarët ose shtetasit e kualifikuar:

 • Ju jeni shtetas ose shtetas i kualifikuar i një vendi të Programit të Largimit të Vizave.
 • Udhëtimi juaj është për 90 ditë ose më pak.
 • Ju planifikoni të udhëtoni në Shtetet e Bashkuara për biznes apo kënaqësi.
 • Ju aktualisht nuk jeni në posedim të vizës së vizitorit.

Çfarë informacioni nevojitet:

 • Pasaportë e vlefshme nga një vend i Programit të Largimit të Vizave
 • Kartë krediti të vlefshme (MasterCard, VISA, American Express dhe Discover për të paguar tarifën $ 89 për aplikim.
 • Informacioni juaj i kontaktit. (Emri, numri i telefonit, adresa e postës dhe adresa e postës elektronike)
 • Adresa dhe informatat kontaktuese të qëndrimit tuaj.
APLIKIMI I RI KËRKO APLIKIMIN EKZISTUES

Aplikimi i ESTA shpjegoi

APLIKIMI I ESTËS

Çfarë duhet të aplikoj për ESTA?
Ju do të duhet pasaportën tuaj dhe kartën e pagesës për të paraqitur një aplikacion. Udhëtimi juaj i udhëtimit është fakultativ për tu paraqitur, por mund të përfshihet. Ju lutemi shikoni FAQ tonë për pyetjet dhe përgjigjet më të shpeshta në lidhje me tuajin Statusi ESTA

Pagesat e bëra për aplikacionin ESTA. ,
Të gjitha Pagesat për aplikacionin ESTA duhet të realizohen me një kartë krediti ose debiti. Qeveria e Shteteve të Bashkuara nuk përjashton kontrollet ose urdhërpagesat për aplikacionin ESTA dhe e lë atë tek kompani të specializuara si ESTAmerica.org për të ndihmuar me "Sistemi Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit"Proces. Ne pranojmë të gjitha markat kryesore të kartelave. Ju lutemi na kontaktoni nëse nuk jeni në gjendje të bëni pagesën me një kartë krediti, por mënyra më e lehtë është me një kartë krediti ose debiti.

Verifikoni aplikacionin tuaj ESTA

PREVIEW ESTA, KONTROLLO STATUSIN E ESTËS

Duhet të përditësoni, verifikoni ose rinovoni ESTA-n tuaj?
Ekzistojnë vetëm disa fusha që mund të përditësohen në një ESTA pasi të keni marrë një autorizim të miratuar udhëtimi. Ju rekomandohet fuqimisht që të rishikoni ESTA tuaj përpara udhëtimit tuaj në Shtetet e Bashkuara për të dhënë kohë në rast se ka ndonjë gabim me aplikacionin tuaj. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me Ju Dorëzimi, ju lutemi na e-mail.

A është Visa dhe ESTA e njëjta gjë?
Autorizimi ESTA nuk është vizë. Është një parakualifikim për të udhëtuar nën VWP, i cili është projektuar për t'i lejuar udhëtarët të anashkalojnë procesin e vizave me kohë. Autorizimi ESTA nuk është e barazvlefshme me një vizë të Shteteve të Bashkuara në çdo mënyrë, dhe nuk mund të zëvendësohet me një vizë në situatat kur kërkohet vizë për udhëtim. Ju nuk keni nevojë për një ESTA nëse tashmë keni një vizë të vlefshme.

ESTA dhe Informacioni i VWP

ESTA VISA PASSPORT, Programi i Largimit të Vizave (VWP), i administruar nga Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) në konsultim me Departamentin e Shtetit, lejon qytetarët e vendeve të 38 të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara për biznes ose turizëm për qëndrime deri në 90 ditë pa vizë.

Aplikacionet ESTA bëhen vetëm në internet.
Detajet e aplikacioneve vitale përfshijnë pasaportën dhe informacionin e pagesës. Itinerari juaj i udhëtimit është një opsion dhe mund të përditësohet më vonë. Të gjitha fushat e detyrueshme duhet të plotësohen dhe të plotësohen në mënyrë korrekte. Shtetet e Bashkuara nuk marrin kontrolle ose urdhra të parave për aplikacionin ESTA. Është lënë për kompanitë si ESTAmerica.org për të ndihmuar dhe ndihmuar qytetarët nga vendi juaj që të plotësoni formularin me saktësi.

Kush duhet të aplikojë për ESTA?
Çdokush që hyn në Shtetet e Bashkuara nën Programin e Largimit të Vizave. Kjo i lejon Departamentit të Sigurisë Kombëtare që të miratojë paraprakisht Udhëtarët e Largimit të Vizave para se të largohen nga vendet e tyre. Vetëm zgjidhni Vendet janë Vendet e Largimit të Vizave, dhe do ta gjeni atë listë nën faqen (VWC).

KAM NEVOJË PËR NDIHMË?

Temat e ngjashme:

Kush është i autorizuar të udhëtojë brenda Shteteve të Bashkuara?

Duke vizituar të dashurit, ose duke ardhur për pushime në Shtetet e Bashkuara? Ju duhet të merrni autorizimin e duhur nga Qeveria e Shteteve të Bashkuara para se të hyni në vend. Disa raste, kjo do të thotë të aplikoni për vizë, por nëse jeni shtetas i një shteti që është përfshirë në Programin e Largimit të Vizave (VWP), përdorimi i Sistemit Elektronik për Autorizim Udhëtimi (ESTA) mund të jetë opsioni më i lehtë dhe më i shpejtë. VWP lejon qytetarët e vendeve të 38 të marrin autorizimin e udhëtimit në Shtetet e Bashkuara përmes Departamentit Amerikan të Sigurisë Kombëtare pa marrë një pasaportë vizash. Nëse jeni aktualisht shtetas i vendeve pjesëmarrëse dhe keni një pasaportë të vlefshme, duhet të aplikoni vetëm me formularin ESTA. Nëse kualifikoheni, ju do të keni autorizimin për të udhëtuar brenda SHBA për 90 ditë. Nëse jeni duke udhëtuar nëpër Shtetet e Bashkuara në rrugën tuaj në një vend tjetër, ju ende duhet të aplikoni për një aplikim ESTA.

Aplikimi Elektronik i Vizave Vs. Aplikim ESTA.

Kërkesat e ESTA sipas Programit të Largimit të Vizave (VWP) janë shumë më pak të kërkueshme sesa ato të aplikacionit elektronik të vizave jo-imigrant. Aplikacioni për vizë kërkon rreth një orë ose më shumë kohë për të plotësuar të gjitha informacionet e udhëtimit dhe të historisë për veten. Vs. aplikacioni ESTA është rreth minuta 10.

Qëllimet e udhëtimit kur aplikoni për një ESTA

Kur aplikoni për një ESTA, ai përdoret për të parë të dashurit, pushimet, vizitat mjekësore dhe të përshtatshme për shumicën e udhëtimeve të biznesit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Disa qëllime udhëtimi pranohen, ndërsa të tjerat kërkojnë një aplikim të plotë për vizë.

 • Turizmi, Kampimi dhe Shikimi i Faqes
 • Pushime (pushime)
 • Ekspozita e Muzeut
 • Amusements Park Vizitat
 • Vizitoni të dashurit ose miqtë tuaj
 • Vizitoni kolegje para se të aplikoni për vizë për të marrë pjesë
 • Trajtimi Mjekësor dhe Vizitat e Doktorëve
 • Ngjarjet shoqërore, koncerte, ose mbledhjet e grupeve të shërbimit të pritur
 • Pjesëmarrja në shfaqje, muzikore, sportive, ose në ndonjë lloj tjetër të ngjarjeve ose ngjarjeve të ngjashme, (Nuk mund të paguhet për të marrë pjesë)!
 • Konsultime afariste dhe takime biznesi
 • Pjesëmarrja në një konferencë arsimore, profesionale, ose çdo lloj konvente. P.sh. Comic Con
 • Trajnimi afatshkurtër i karrierës (Nuk mund të paguhet nga asnjë burim në SHBA përveç shpenzimeve të rastësishme për qëndrimin tuaj)!

Kërkesat për viza kërkohen për udhëtime në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nëse:

 • Punësimi në kohë të plotë
 • Kolegji i arsimit të lartë, kolegji ose teknik
 • Çdo gazetar i huaj, shtyp, film, radio ose media të tjera informative
 • Duke kërkuar qëndrim të përhershëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës
A keni nevojë për ESTA për tranzit nëpër SHBA?

Nëse një shtetas jo-amerikan po kalon të menjëhershme dhe të vazhdueshmeransit përmes la SHBA, ai / ajo mund të kërkojë një transit të vlefshëm Viza C-1, përveç nëse ai / ajo është shtetas i një vendi që ka një marrëveshje me SHBA duke i lejuar qytetarët e tyre të udhëtojnë në SHBA pa a vizë .

A kam nevojë për vizë për lidhjen e fluturimit në SHBA?

Shtetet e Bashkuara Departamenti i Sigurisë Kombëtare kërkon Shih Udhëtarët e Programit të Largimit (VWP) për të marrë miratimin nga Sistemi Elektronik për Autorizim Udhëtimi (ESTA) të paktën 72 orë përpara hyrjes për një fluturimi në SHBA ose lidhja përmes SHBA-ve. Kërkohet një ESTA.

A kam nevojë për një vizë nëse kam një pezullim në SHBA?

Transit të menjëhershëm dhe të vazhdueshëm do të thotë se itinerari juaj në destinacionin tuaj përfundimtar përfshin një lebroz në Shtetet e Bashkuara dhe ju do të keni për të ndaluar atje, por nuk keni privilegje të tjera. ... Megjithatë, nëse tashmë keni një vizë B-1 ose B-2 për SHBA, dhe ju duhet të kaloni nëpër vend, nuk keni nevojë për një vizë C.

Cilat vende kanë nevojë për ESTA E-Passports për SHBA?
 • Andorra
 • HUNGARI
 • NORVEGJI
 • AUSTRALIA
 • ISLANDA
 • Portugali
 • AUSTRIA
 • IRLANDË
 • SAN MARINO
 • BELGJIKE
 • ITALI
 • SINGAPORE
 • BRUNEI
 • JAPONI
 • Sllovakia
 • Kili
 • Letoni
 • SLLOVENI
 • REPUBLIKA ÇEKE
 • Lihtenshtajni
 • KOREA E JUGUT
 • DANIMARKË
 • LITUANIA
 • SPANJË
 • ESTONIA
 • LUKSEMBURG
 • SUEDI
 • FINLANDA
 • Malta
 • Zvicër
 • FRANCE
 • MONAKO
 • Tajvan
 • GJERMANI
 • Holandë
 • MBRETËRIA E BASHKUAR
 • GREQI
 • Zelanda e Re

Vizitorët mund të qëndrojnë për ditë 90 në Shtetet e Bashkuara të cilat gjithashtu përfshin kohën e kaluar në Kanada, Meksikë, Bermuda ose ishujt në Karaibe nëse arritja ishte përmes Shteteve të Bashkuara. ESTA është e nevojshme nëse vjen me ajër ose anije udhëtimi. Heqja e vizave zbatohet pa ESTA për vendkalimet kufitare tokësore, por VWP nuk zbatohet fare (dmth. një vizë kërkohet) nëse një pasagjer po vjen nëpërmjet ajrit ose detit në një transportues të pa miratuar.

Që nga 2016, heqja e vizës nuk zbatohet në rastet kur një person kishte më parë udhëtuan në Iran, Irak, Libi, Somali, Sudan, Siri ose Jemen në ose pas marsit 1, 2011 ose për ata që janë shtetas të dyfishtë të Iranit, Irakut, Sudanit apo Sirisë. Disa kategori të tilla si diplomatë, ushtarakë, gazetarë, punëtorë humanitarë ose biznesmenë të ligjshëm mund të kenë kërkesën e tyre për vizë të hiqen nga Sekretari i Sigurisë Kombëtare.

Vende me Emërim dhe Udhërrëfyes.

Vende që do të emërohen për status në Programin e Largimit të Vizave janë në mes të statusit "hartë rrugore" dhe të drejtës për pjesëmarrje. Nominimi fillon një vlerësim të hollësishëm nga Departamenti Amerikan i Sigurisë Kombëtare të sigurisë së atdheut të vendit të propozuar dhe praktikave të emigracionit. Nuk ka një afat kohor të përcaktuar për sa kohë një vend mund të mbetet në listën e nominuar përpara se të miratohet ose të refuzohet nga programi.

Që nga 2005, Departamenti Amerikan i Shtetit ka zhvilluar diskutime me vendet e njohura si "vendet e hartës rrugore", të cilat janë të interesuara për t'u bashkuar (ose ribashkuar) VWP. Nga vendet origjinale të 19, 10 janë pranuar në VWP.

 • Argjentinë
 • Poloni
 • Brazil
 • Rumani
 • Bulgari
 • Turqi
 • Qipro
 • Uruguay
 • Izrael

Mundësia për heqjen dorë nga viza mund të tërhiqet në çdo kohë. Kjo mund të ndodhë nëse Shtetet e Bashkuara besojnë se qytetarët e një vendi të caktuar kanë më shumë gjasa që më parë të shkelin kufizimet e tyre të VWP, të tilla si puna pa leje ose mbingarkimi i periudhës së lejuar të qëndrimit në Shtetet e Bashkuara. Në përputhje me rrethanat, Argjentinëpjesëmarrja në VWP u ndërpre në 2002 në dritën e krizës financiare që po ndodh në atë vend dhe efektin e saj të mundshëm në emigrimin masiv dhe tejkalimin e paligjshëm të shtetasve të saj në Shtetet e Bashkuara nëpërmjet VWP. UruguayPjesëmarrja në program u revokua në 2003 për arsye të ngjashme. Ndërsa qëndrimi politik dhe ekonomik i një vendi nuk përcakton drejtpërdrejtë përshtatshmërinë e tij, besohet gjerësisht se qytetarët e vendeve të zhvilluara politikisht dhe ekonomikisht të zhvilluara nuk do të kishin shumë nxitje për të kërkuar punë në mënyrë të paligjshme dhe për të shkelur vizat e tyre në SHBA, rrezikon konsullin seriozisht e konsideron miratimin ose refuzimin e vizës. Izrael nuk është përfshirë në VWP thuhet pjesërisht për shkak të shqyrtimit të rreptë të tij Amerikanët palestinezë që udhëtojnë për në Izrael, duke mos përmbushur kështu kërkesën për reciprocitet.

La Bashkimi Europian ka bërë presion ndaj Shteteve të Bashkuara për të zgjeruar Programin e Largimit të Vizave për pesë vendet e mbetura anëtare që nuk janë aktualisht në të: Bullgaria, Kroacia, Qiproja, Polonia, dhe Rumani. Të gjitha këto janë "vende të hartave të rrugës" përveç Kroacia, e cila vetëm kohët e fundit u bashkua me BE në 2013. Në nëntor 2014 the Qeveria bullgare njoftoi se nuk do të ratifikojë Partneritetin Transatlantik të Tregtisë dhe Investimeve, përveç nëse Shtetet e Bashkuara heqin vizat për qytetarët e saj.

A kanë nevojë qytetarët europianë për SHBA?

Qytetarë britanikë duke udhëtuar në një rrugë të vlefshme, makina individuale e lexueshme ose e-pasaporta, me një biletë kthimi ose në vazhdim, dhe që qëndrojnë për më pak se 90 ditë, kualifikohen për Programi i Largimit të Vizave dhe mund të viza e udhëtimit-të lirë me vetëm një Sistemi Elektronik për Autorizim Udhëtimi (ESTA).

A kanë nevojë qytetarët amerikanë një vizë për hyrjen në BE? Qytetarët e Shteteve të Bashkuara me një pasaportë të vlefshme amerikane mund të udhëtojnë 26 vendet anëtare evropiane të Zonës së Shengenit për një maksimum prej 90 ditë pa pasur nevojë të aplikojë ose të marrë një Schengen viza për turizëm afatshkurtër ose një udhëtim pune.

Duke vizituar të dashurit, ose duke ardhur për pushime në Shtetet e Bashkuara? Ju duhet të merrni autorizimin e duhur nga Qeveria e Shteteve të Bashkuara para se të hyni në vend. Disa raste, kjo do të thotë të aplikoni për vizë, por nëse jeni shtetas i një shteti që është përfshirë në Programi i Largimit të Vizave (VWP), duke perdorur Sistemi Elektronik për Autorizim të Udhëtimit (ESTA) mund të jetë opsioni më i lehtë dhe më i shpejtë.

A është një ESTA e vlefshme për udhëtime të shumëfishta?

Juaj ESTA autorizimi është në përgjithësi e vlefshme për shumë udhëtime për një periudhë prej dy vjetësh (duke filluar nga data e miratimit) ose derisa të kalojë pasaporta juaj, cilado që vjen së pari *. Kjo do të thotë se për aq kohë sa keni marrë një ESTA autorizimi për të udhëtoj, ju nuk keni nevojë të riaplikoni gjatë vlefshmëri periudhë. Kërkesat e ESTA sipas Programit të Largimit të Vizave (VWP) janë shumë më pak të kërkueshme sesa ato të aplikacionit elektronik të vizave jo-imigrant. Aplikacioni për vizë kërkon rreth një orë ose më shumë kohë për të plotësuar të gjitha informacionet e udhëtimit dhe të historisë për veten dhe ju duhet të prisni muaj para se të miratoheni. Vs. Aplikim ESTA është rreth minuta 10.

Sa kushton një ESTA?

Për shfrytëzimin e shërbimit tonë të shqyrtimit dhe përpunimit të $ 89.00 USD. Kostoja përfshin tarifën e detyrueshme të qeverisë amerikane prej $ 14 (rreth £ 9) për person, dhe duhet të paguhet me kartë krediti. Nëse kërkesa juaj refuzohet, kushton vetëm $ 4. (që është përshkruar në Aktin e Promovimit të Udhëtimit, 2009)

Çfarë ndodh nëse ESTA-ja juaj refuzohet?

Nëse udhëtarit i është mohuar autorizimi ESTA dhe rrethanat e tij ose të saj nuk kanë ndryshuar, një kërkesë e re do të mohohet gjithashtu. Një udhëtar i cili nuk ka të drejtë për ESTA nuk ka të drejtë për udhëtim sipas Programit të Largimit të Vizave dhe duhet të aplikojë për një vizë joimigruese në një Ambasada ose konsullata e SHBA.

Sa kohë duhet të marrë një ESTA?

An Aplikacioni ESTA është rreth një (10) formë dhjetë minutash dhe përpunohet menjëherë në internet. Shumica e aplikacioneve miratohet brenda një minute të dorëzimit. Megjithatë, ka raste kur një vendim për një kërkesë mund të shtyhet deri në Orët e 72. Kjo është arsyeja pse të kesh një procesor për të shqyrtuar aplikimin tënd është praktika më e mirë. Të gjitha parashtresat më së shumti paguhen me kartë krediti. ESTAmerica mund të marrë të tjera opsionin e pagesës që Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk e përjashtojnë.

Filloni aplikimin tuaj sot

Filloni udhëtimet tuaja në orët 72