E-FILING EN NY ESTA VISA AVVISARE

Stödberättigade internationella resenärer som vill resa till USA enligt viseringsavvisningsprogrammet måste ansöka om tillstånd.

Stödberättigade medborgare eller medborgare:

  • Du är medborgare eller berättigad medborgare i ett viseringsansökningsland.
  • Din resa är för 90 dagar eller mindre.
  • Du planerar att resa till USA för företag eller nöje.
  • Du är för närvarande inte i besittning av en besökares visum.

Vilken information behövs:

  • Giltigt pass från ett Visa Waiver Program land
  • Giltigt kreditkort (MasterCard, VISA, American Express och Discover för att betala $ 89 per ansökningsavgift.
  • Din Kontaktinformation. (Namn, Telefonnummer, Postadress och E-postadress)
  • Adress och kontaktuppgifter för din vistelse.

ESTA ansökan förklaras

ESTA APPLICATION

Vad behöver jag ansöka om ESTA?
Du behöver ditt pass och betalkort för att skicka in en ansökan. Din resplan är valfri att skicka in men kan inkluderas. Läs vår FAQ för de vanligaste frågorna och svaren om din ESTA-status

Betalningar gjorda för ESTA-ansökan. ,
Alla betalningar för ESTA-ansökan måste realiseras med ett kredit- eller betalkort. Förenta staternas regering utesluter inte kontroller eller postanvisningar för ESTA-ansökan och lämnar det till specialiserade företag som ESTAmerica.org för att hjälpa till med "Elektroniskt system för resetillstånd" bearbeta. Vi accepterar alla stora kort varumärken. Kontakta oss om du inte kan göra betalningen med ett kreditkort, men det enklaste sättet är med ett kredit- eller betalkort.

Verifiera din ESTA-ansökan

ESTA PREVIEW, KONTROLLERA ESTA STATUS

Behöver du uppdatera, verifiera eller förnya din ESTA?
Det finns bara vissa fält som kan uppdateras i ett ESTA efter att du har fått en godkänd resetillstånd. Du rekommenderas starkt att granska din ESTA långt före din resa till USA för att ge dig själv tid om det finns ett fel med din ansökan. Om du har några frågor angående din inlämning, vänligen maila oss.

Är ett Visa och ESTA detsamma?
ESTA-auktorisationen är inte visum. Det är en pre-clearance att resa under VWP, som är utformad så att resenärer kan kringgå den tidskrävande viseringsprocessen. De ESTA-godkännande är inte likvärdigt med USA-visum på något sätt, och kan inte ersättas med visum i situationer där visum för resor krävs. Du behöver inte ett ESTA om du redan har en giltig visum.

ESTA och VWP Information

ESTA VISA PASSPORT, Visa Waiver Programmet (VWP), administrerat av Department of Homeland Security (DHS) i samråd med staten Department, tillåter medborgare i 38-länder att resa till USA för företag eller turism för vistelser upp till 90 dagar utan visum.

ESTA-ansökningar görs endast på nätet.
Viktiga ansökningsdetaljer inkluderar pass och betalningsinformation. Din resplan är ett alternativ och kan uppdateras senare. Alla obligatoriska fält måste fyllas i och fyllas i korrekt. Förenta staterna tar inte kontroller eller order för ESTA-ansökan. Det lämnas till företag som ESTAmerica.org för att hjälpa och hjälpa medborgare från ditt land att fylla i formuläret exakt.

Vem behöver ansöka om ESTA?
Vem som helst som kommer in i Förenta staterna enligt viseringsavvisningsprogrammet. Detta gör det möjligt för hemlandsäkerhetsdepartementet att godkänna visumansökningsresenärer innan de lämnar sina egna länder. Välj bara länder är Visa Waiver Countries, och du hittar den listan under (VWC) sidan.

BEHÖVER HJÄLP?

Relaterade ämnen:

Vem är auktoriserad att resa inom USA?

Besöker Älskade, eller kommer till semester i USA? Du måste erhålla rätt tillstånd från Förenta staternas regering innan du kommer in i landet. I vissa fall innebär det att du ansöker om visering, men om du är medborgare i ett land som ingår i viseringsavvisningsprogrammet (VWP), kan det elektroniska systemet för reseillstånd (ESTA) vara det enklare och snabbare alternativet. VWP tillåter medborgare i 38-länderna att få resetillstånd till USA genom US Department of Homeland Security utan att förvärva viseringspassort. Om du för närvarande är medborgare i de deltagande länderna och har ett giltigt pass behöver du bara ansöka med ESTA-formuläret. Om du kvalificerar dig får du tillstånd att resa inom USA i 90-dagar. Om du reser genom USA på väg till ett annat land behöver du fortfarande ansöka om en ESTA-ansökan.

Elektronisk Visa ansökan Vs. ESTA-ansökan.

ESTA krav enligt (VWP) Visa Waiver Programmet är mycket mindre krävande än de av den icke-invandrare visum elektroniska ansökan. Visa-ansökan kräver ungefär en timme eller mer att fylla i all rese- och historikinformation om dig själv. Mot. ESTA-ansökan är cirka 10-minuter.

Reseändamål när man ansöker om en ESTA

När du ansöker om ett ESTA, används det för att se dina nära och kära, semestra, läkarbesök och passar för de flesta affärsresor till USA. Vissa reseändamål accepteras, medan andra kräver en fullständig Visa-ansökan.

  • Turism, Camping och Site Seeing
  • Semester (Semester)
  • Museum Utställningar
  • Nöjen Parkbesök
  • Besöker kära eller vänner
  • Besökande högskolor innan du ansöker om visering för att delta
  • Medicinsk behandling och doktorsbesök
  • Sociala evenemang, konserter eller värdgrupps möten
  • Deltagande i spel, musikaler, sport eller någon annan liknande typ av tävlingar eller evenemang, (kan inte betalas för att delta)!
  • Affärsrådgivning och affärsmöten
  • Deltagande i en pedagogisk, en professionell konferens, eller någon typ av konvention. Till exempel Comic Con
  • Kortsiktig karriärutbildning (Kan inte betalas av någon källa i USA förutom kostnader som är förknippade med din vistelse)!

Visa ansökningar krävs för resor till Förenta staterna om:

  • Heltidsanställning
  • Långtidsutbildning, högskola eller teknisk högskola
  • Eventuell utländsk journalist, press, film, radio eller annan informationsmedia
  • Söker permanent bostad i USA
Behöver du ESTA för transit genom USA?

Om en icke-amerikansk medborgare passerar in omedelbar och kontinuerlig transit igenom de Förenta staterna, kan han / hon kräva en giltig transitering C-1 visum, såvida inte han / hon är medborgare i ett land som har ett avtal med Förenta staterna tillåter sina medborgare att resa till Förenta staterna utan visum .

Behöver jag visa för att ansluta flyg i USA?

Förenta staterna Department of Homeland Security kräver Visa Avlyssningsprogram (VWP) resenärer att få godkännande från Elektroniskt system för resetillstånd (ESTA) minst 72 timmar före incheckningen för en flyg till USA eller anslutning via USA En ESTA krävs.

Behöver jag en visum om jag har en layover i USA?

Omedelbar och kontinuerlig transitering innebär att din resplan till din slutdestination inkluderar a snacka i USA och du måste stanna där, men har inga andra privilegier. ... Om du redan har ett B-1 eller B-2 visum för USA, och du måste transitera genom landet behöver du inte en C-visum.

Vilka länder behöver ESTA E-Passports för USA?
  • ANDORRA
  • UNGERN
  • NORGE
  • AUSTRALIEN
  • ISLAND
  • PORTUGAL
  • ÖSTERRIKE
  • IRLAND
  • SAN MARINO
  • BELGIEN
  • ITALIEN
  • SINGAPORE
  • BRUNEI
  • JAPAN
  • SLOVAKIEN
  • CHILE
  • LETTLAND
  • SLOVENIEN
  • TJECKISKA REPUBLIKEN
  • LIECHTENSTEIN
  • SYDKOREA
  • DANMARK
  • LITAUEN
  • SPANIEN
  • ESTLAND
  • LUXEMBURG
  • SVERIGE
  • FINLAND
  • MALTA
  • SCHWEIZ
  • FRANKRIKE
  • MONACO
  • TAIWAN
  • TYSKLAND
  • NEDERLÄNDERNA
  • STORBRITANNIEN
  • GREKLAND
  • NYA ZEELAND

Besökare kan stanna i 90 dagar i USA som också inkluderar tiden som spenderas i Kanada, Mexiko, Bermuda eller öarna i Karibien om ankomsten var genom USA. ESTA krävs vid ankomst med flyg eller kryssningsfartyg. Visa Waiver gäller utan ESTA för landgränsövergångar, men VWP gäller inte alls (det krävs visum) om en passagerare anländer via flyg eller hav på en ej godkänd transportör.

Sedan 2016, den viseringsbefrielse gäller inte i fall där en person tidigare hade reste till Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen, på eller efter mars 1, 2011 eller för dem som är dubbla medborgare i Iran, Irak, Sudan eller Syrien. Vissa kategorier som diplomater, militärer, journalister, humanitära arbetstagare eller legitima affärsmän kan få sitt visumkrav avstått från sekreteraren för hemlandsäkerhet.

Nominerad och färdplan länder.

Länder som ska nomineras för status i viseringsansvarsprogrammet är mellan "vägkarta" status och behörighet att delta. Nominering initierar en detaljerad utvärdering av United States Department of Homeland Security av det nominerade lands hemlandssäkerhets- och invandringspraxis. Det finns ingen etablerad tidslinje för hur länge ett land kan förbli på den nominerade listan innan den antingen godkänns eller avvisas från programmet.

Sedan 2005 har det amerikanska utrikesdepartementet diskuterat med länder som kallas "vägkartsländer", som är intresserade av att ansluta sig till (eller återkoppla) VWP. Av de ursprungliga 19-länderna har 10 antagits till VWP.

  • argentina
  • polen
  • Brasilien
  • rumänien
  • bulgarien
  • Turkiet
  • Cypern
  • Uruguay
  • Israel

Rätten till viseringstillstånd kan återkallas när som helst. Detta kan hända om Förenta staterna anser att medborgare i ett visst land är mer benägna än tidigare för att bryta mot sina VWP-restriktioner, till exempel att arbeta utan tillstånd eller överstiga sin tillåtna vistelseperiod i USA. Följaktligen, argentinas deltagande i VWP avslutades i 2002 mot bakgrund av den finansiella krisen som ägde rum i landet och dess potentiella inverkan på massutvandring och olaglig överstigning av sina medborgare i Förenta staterna genom VWP. Uruguaydeltagande i programmet återkallades i 2003 av liknande skäl. Även om ett lands politiska och ekonomiska ställning inte direkt bestämmer dess behörighet, är det allmänt trott att medborgare i politiskt stabila och ekonomiskt utvecklade länder inte skulle ha mycket incitament att olagligt söka arbete och bryta mot viseringen i USA, riskerar att konsulen seriöst anser att godkänna eller neka visum. Israel har inte införlivats i VWP påstått delvis på grund av dess strikta granskning av Palestinska amerikaner som reser till Israel, vilket således inte uppfyller ömsesidigt kravet.

De europeiska unionen har pressat Förenta staterna att utvidga viseringsansvarsprogrammet till de fem återstående medlemsländerna som inte är närvarande i det: Bulgarien, Kroatien, Cypern, Polen, och rumänien. Alla dessa är "vägkarta länder" förutom kroatien, som bara nyligen gick med i EU i 2013. I november 2014 den Bulgariska regeringen meddelade att det inte kommer att ratificera det transatlantiska handels- och investeringspartnerskapet om inte Förenta staterna upphävde visum för sina medborgare.

Behöver europeiska medborgare visum för USA?

Brittiska medborgare reser på en giltig, individuell maskinläsbar eller e-pass, med retur eller framåtgående biljett, och som vistas under mindre än 90 dagar, kvalificera sig för Visa Avvisnings Program och kan resevisum-fri med bara en Elektroniskt system för resetillstånd (ESTA).

Behövs amerikanska medborgare en EU-visum för att komma in i Europa? Medborgare i USA med ett giltigt USA-pass kan resa till 26 europeiska medlemsländer av Schengenområdet i högst 90 dagar utan att behöva ansöka eller erhålla Schengen visum för korttids turism eller affärsresa.

Besöker Älskade, eller kommer till semester i USA? Du måste erhålla rätt tillstånd från Förenta staternas regering innan du kommer in i landet. Vissa fall betyder det att du ansöker om visum, men om du är medborgare i ett land som ingår i Visa Waiver Program (VWP), använda Elektroniskt system för reseillstånd (ESTA) kan vara det enklare och snabbare alternativet.

Är en ESTA giltig för flera resor?

Din DETTA auktorisation är generellt gäller för flera resor över en period av två år (från det datum du godkänns) eller tills ditt pass utlöper, vilket som kommer först *. Det innebär att så länge du fått en DETTA auktorisation till färdas, du behöver inte återanvändas under giltighet period. ESTA krav enligt (VWP) Visa Waiver Programmet är mycket mindre krävande än de av den icke-invandrare visum elektroniska ansökan. Visa ansökan kräver ungefär en timme eller mer att fylla i all rese och historiainformation om dig själv och du måste vänta månader innan du godkänns. Mot. de ESTA ansökan handlar om 10 minuter.

Hur mycket kostar ESTA?

För att utnyttja vår granskning och bearbetningstjänster av $ 89.00 USD. Kostnaden inkluderar den obligatoriska amerikanska statsavgiften på $ 14 (ca £ 9) per person och måste betalas med kreditkort. Om din ansökan avvisas kostar den bara $ 4. (som beskrivs i Travel Promotion Act, 2009)

Vad händer om din ESTA får nekas?

Om en resenär nekas ESTA-auktorisation och hans eller hennes omständigheter har inte förändrats, kommer en ny ansökan också att nekas. En resenär som inte är berättigad till ESTA är inte berättigad till resor enligt viseringsavvisningsprogrammet och ska ansöka om en icke-immigrerande visum vid a USA: s ambassad eller konsulat.

Hur lång tid tar det för att få en ESTA?

An ESTA ansökan handlar om en (10) tio minuters blankett och behandlas direkt online. Majoriteten av ansökningarna godkänns inom en minut efter inlämningen. Det finns emellertid fall där ett beslut om en ansökan kan försenas med upp till 72 timmar. Det är därför att ha en processor att granska din ansökan är den bästa praxisen. Alla inlagor betalas mest med ett kreditkort. ESTAmerica kan ta andra betalningsalternativ som Förenta staterna inte förutom.

Starta din ansökan idag

Börja dina resor i 72 timmar