YENİ BİR ESTA VİZE VAKFI E-DOSYALARI

Vize Feragat Programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmek isteyen Uygun Uluslararası Yolcuların yetki için başvurmaları gerekir.

Uygun Vatandaş veya Vatandaş:

  • Siz bir Vize Feragat Programı ülkesinin vatandaşı veya uygun vatandaşısınız.
  • Seyahatiniz 90 gün veya daha kısa içindir.
  • Amerika Birleşik Devletleri'ne iş veya zevk için seyahat etmeyi planlıyorsunuz.
  • Şu anda bir ziyaretçinin vizesine sahip değilsiniz.

Hangi bilgilere ihtiyaç var:

  • Vize Feragat Programı ülkesinden geçerli pasaport
  • Geçerli kredi kartı (MasterCard, VISA, American Express, ve başvuru ücreti başına $ 89 ödemeyi keşfedin.
  • İletişim Bilgileriniz. (İsim, Telefon Numarası, Posta Adresi ve E-posta Adresi)
  • Konaklamanızın adresi ve iletişim bilgileri.

ESTA başvurusu açıklandı

ESTA UYGULAMASI

ESTA'ya başvurmak için neye ihtiyacım var?
Bir başvuruda bulunmak için pasaportunuza ve ödeme kartınıza ihtiyacınız olacak. Seyahat güzergahınızı göndermek isteğe bağlıdır ancak dahil edilebilir. Hakkında en sık sorulan sorular ve cevaplar için SSS bölümümüzü inceleyin. ESTA durumu

ESTA Başvurusu için yapılan ödemeler. ,
ESTA başvurusu için tüm ödemeler bir kredi kartı veya bankamatik kartı ile yapılmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti, ESTA başvurusu için çek veya para emri hariç değildir ve ESTAmerica.org gibi uzmanlaşmış şirketlere “Seyahat İzni için Elektronik Sistem”Süreci. Tüm büyük kart markalarını kabul ediyoruz. Ödemeyi bir kredi kartıyla yapamıyorsanız, ancak en kolay yol kredi veya bankamatik kartıyla yapmaksa lütfen bizimle iletişime geçin.

ESTA başvurunuzu doğrulayın

ESTA ÖNİZLEME, ESTA DURUMUNU KONTROL EDİN

ESTA'nızı güncellemeniz, doğrulamanız veya yenilemeniz mi gerekiyor?
Onaylanmış bir seyahat izni aldıktan sonra ESTA'da güncellenebilecek yalnızca belirli alanlar vardır. Başvurunuzda bir hata olması durumunda, kendinize zaman ayırmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahatinizden çok önce ESTA'nızı gözden geçirmeniz şiddetle tavsiye edilir. Sizinle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bize e-posta gönderin.

Vize ve ESTA aynı şey midir?
ESTA yetki belgesi vize değildir. Seyahat edenlerin zaman alan vize işlemlerini atlamasına izin vermek için tasarlanmış olan VWP kapsamında seyahat etmek önden ibarettir. ESTA yetkilendirmesi ABD vizesine hiçbir şekilde eşdeğer değildir ve seyahat vizesinin gerekli olduğu durumlarda vize ile değiştirilemez. Geçerli bir vizeye sahipseniz, bir ESTA'ya ihtiyacınız yoktur.

ESTA ve VWP Bilgisi

İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) tarafından Dışişleri Bakanlığı'na danışarak yönetilen ESTA VISA PASSPORT, Vize Feragat Programı (VWP), 38 ülkelerinin vatandaşlarının 90'e kadar olan konaklamalar için iş veya turizm amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmesine izin vermektedir. vize olmadan gün.

ESTA uygulamaları sadece çevrimiçi yapılır.
Hayati başvuru detayları pasaport ve ödeme bilgilerini içerir. Seyahat rotanız bir seçenektir ve daha sonra güncellenebilir. Tüm zorunlu alanların doldurulması ve doğru şekilde doldurulması zorunludur. Amerika Birleşik Devletleri, ESTA başvurusu için çek veya havale yapmaz. Ülkenizdeki vatandaşlara yardım etmek ve ülkenizden yardım almak için ESTAmerica.org gibi şirketlere bırakılmıştır.

ESTA'ya Kimler Başvurmalı?
Vize Feragat Programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'ne giren herkes. Bu, İç Güvenlik Bakanlığı'nın Visa Feragat Yolcularını kendi ülkelerinden çıkmadan önce onaylamalarını sağlar. Sadece seçin ülkeler vize feragat ülkeleridirve bu listeyi (VWC) sayfasının altında bulabilirsiniz.

Yardıma ihtiyacım var?

İlgili konular:

Amerika Birleşik Devletleri İçinde Seyahat Etme Kim Yetkilidir?

Ziyaret Sevdiklerinize veya Amerika Birleşik Devletleri'nde tatile mi geliyorsunuz? Ülkeye girmeden önce Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nden uygun izni almalısınız. Bazı durumlarda, bu vize başvurusu anlamına gelir ancak Vize Feragat Programına (VWP) dahil olan bir ülkenin vatandaşıysanız, Seyahat Yetkilendirmesi Elektronik Sisteminin (ESTA) kullanılması daha kolay ve daha hızlı bir seçenek olabilir. VWP, 38 ülkeleri vatandaşlarının vize pasaportu almadan ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla ABD'ye seyahat izni almalarına izin vermektedir. Şu anda katılımcı ülkelerin vatandaşıysanız ve geçerli bir pasaportunuz varsa, yalnızca ESTA formuna başvurmanız gerekir. Hak kazanırsanız, ABD'de 90 gün boyunca seyahat etme yetkisine sahip olacaksınız. Amerika Birleşik Devletleri'nden başka bir ülkeye giderken seyahat ediyorsanız, yine de bir ESTA başvurusu için başvurmanız gerekir.

Elektronik Vize Başvurusu Vs. ESTA Uygulaması.

(VWP) Vize Feragat Programı kapsamında ESTA gereklilikleri, göçmen olmayan vize elektronik uygulamasına göre çok daha az talepkar. Vize başvurusu, kendinizle ilgili tüm seyahat ve tarih bilgilerini doldurmak için yaklaşık bir saat veya daha fazla zaman gerektirir. Vs. ESTA uygulaması yaklaşık 10 dakikadır.

ESTA'ya Başvururken Seyahat Amaçları

Bir ESTA'ya başvururken, sevdiklerinizi görmek, tatil yapmak, doktor ziyaretleri yapmak ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan çoğu iş gezisine uygun olmak için kullanılır. Bazı seyahat amaçları kabul edilirken, diğerleri tam bir Vize başvurusu gerektirir.

  • Turizm, Kampçılık ve Saha Görme
  • Tatil yapmak (Tatil)
  • Müze Sergileri
  • Eğlence Parkı Ziyaretleri
  • Sevdiklerinizi veya arkadaşlarınızı ziyaret edin
  • Katılmak için bir Vize başvurusu yapmadan önce kolejleri ziyaret etmek
  • Tıbbi Tedavi ve Doktor ziyaretleri
  • Sosyal etkinlikler, Konserler veya barındırılan hizmet grubu buluşmaları
  • Bir oyuna, müzikallere, spora veya benzeri türde yarışmalara veya etkinliklere katılmak, (Katılmak için para ödenmez)!
  • İş danışmanlığı ve iş toplantıları
  • Bir eğitime, profesyonel bir konferansa veya herhangi bir kongreye katılmak. Örneğin Comic Con
  • Kısa süreli kariyer eğitimi (ABD'de kalışınızla ilgili masraflar dışında hiçbir kaynakla ödeme yapılamaz)!

Aşağıdaki durumlarda, Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat için vize başvuruları gerekmektedir:

  • Tam zamanlı iş
  • Uzun Dönem Eğitim, Kolej veya Teknik Kolej
  • Herhangi bir yabancı gazeteci, basın, film, radyo veya diğer bilgi medyası
  • Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet aramak
ABD’den Geçiş İçin ESTA’ya mı ihtiyacınız var?

ABD dışındaki bir vatandaş giriyorsa anında ve sürekli tfidye the USAgeçerli bir geçiş gerektirebilir C-1 vizesi, kendisi ile anlaşması olan bir ülkenin vatandaşı olmadığı sürece, USA Vatandaşlarına seyahat etmelerini sağlamak USA Bir olmadan Visa .

ABD’de uçuşu bağlamak için vize almalı mıyım?

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı’nın Visa Feragat Programı (VWP) gezginlerinden onay almak Check-in işleminden en az 72 saat önce Seyahat İzni Elektronik Sistemi (ESTA) Bir için ABD’ye uçuş veya ABD’ye bağlanma ESTA gereklidir.

ABD'de bir konaklama için vizeye ihtiyacım var mı?

Acil ve sürekli transit son varış noktanıza olan güzergahınızı bir konaklama Amerika Birleşik Devletleri'nde orada durmanız gerekecek, ancak başka hiçbir imtiyazınız yok. … Ancak, ABD için zaten bir B-1 veya B-2 vizeniz varsa ve ülke üzerinden geçiş yapmanız gerekiyorsa, bir C vizesine ihtiyacınız yoktur.

Hangi Ülkelerin ABD İçin ESTA E-Pasaportuna İhtiyacı Var?
  • ANDORRA
  • MACARİSTAN
  • NORVEÇ
  • AVUSTRALYA
  • İZLANDA
  • PORTEKIZ
  • AVUSTURYA
  • İRLANDA
  • SAN MARİNO
  • BELÇİKA
  • İTALYA
  • SİNGAPUR
  • BRUNEİ
  • JAPONYA
  • SLOVAKYA
  • ŞİLİ
  • Letonya
  • SLOVENYA
  • ÇEK CUMHURİYETİ
  • Liechtenstein
  • GÜNEY KORE
  • DANİMARKA
  • LITVANYA
  • İSPANYA
  • ESTONYA
  • LÜKSEMBURG
  • İSVEÇ
  • FİNLANDİYA
  • MALTA
  • İSVİÇRE
  • FRANSA
  • MONACO
  • TAYVAN
  • ALMANYA
  • HOLLANDA
  • İNGİLTERE
  • YUNANİSTAN
  • YENİ ZELANDA

Ziyaretçiler 90 gün boyunca kalabilirler Amerika Birleşik Devletleri’nde Kanada, Meksika, Bermuda veya Karayipler'deki adalarda geçirilen süreyi içerir gelişi Amerika Birleşik Devletleri’nden yapsaydı ESTA hava ya da yolcu gemisiyle geliyorsa gereklidir. Vize Feragat ESTA olmadan uygulanır kara sınır geçişleriAncak, bir yolcu onaylanmamış bir taşıyıcıya hava veya deniz yoluyla geliyorsa, VWP geçerli değildir (yani vize gereklidir).

2016 beri vize feragat geçerli değildir Bir kişinin daha önce sahip olduğu durumlarda 1, 2011 Mart'ta veya sonrasında İran, Irak, Libya, Somali, Sudan, Suriye veya Yemen'e seyahat etti veya İran, Irak, Sudan veya Suriye’nin çifte vatandaşı olanlar için. Diplomatlar, askerler, gazeteciler, insani çalışanlar veya meşru işadamları gibi bazı kategoriler, İç Güvenlik Sekreteri tarafından vize talebinden feragat edebilir.

Aday Gösterildi ve Yol Haritası Ülkeleri.

Vize Feragat Programında statüde aday gösterilecek ülkeler “yol haritası” statüsü ile katılımın uygunluğu arasındadır. Aday, aday tarafından detaylı bir değerlendirme başlatır. Amerika Birleşik Devletleri Yurtiçi Güvenlik Departmanı aday ülkenin anavatan güvenliği ve göçmenlik uygulamaları. Programın onaylanmasından veya reddedilmesinden önce bir ülkenin aday listesinde ne kadar süre kalacağı konusunda belirlenmiş bir zaman çizelgesi yoktur.

2005’ten bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı, VWP’ye katılmak (veya yeniden katılmak) ile ilgilenen “yol haritası ülkeleri” olarak bilinen ülkelerle görüşmeler yapıyor. Orijinal 19 ülkeleri arasında, 10 VWP'ye kabul edilmiştir.

  • Arjantin
  • Polonya
  • Brezilya
  • Romanya
  • Bulgaristan
  • Türkiye
  • Kıbrıs
  • Uruguay
  • İsrail

Vize feragat için uygunluk herhangi bir zamanda geri çekilebilir. Bu, Birleşik Devletler, belirli bir ülkenin vatandaşlarının, izinsiz çalışmak veya Birleşik Devletlerde izin verilen kalma sürelerini aşmak gibi VWP kısıtlamalarını ihlal etmekten daha muhtemel olduğuna inanıyorsa ortaya çıkabilir. Bu duruma göre, ArjantinVWP’nin katılımı, 2002’te, söz konusu ülkede meydana gelen finansal krizler ve Birleşik Devletler’de vatandaşlarının yasadışı olarak taşınmalarının VWP yoluyla kitlesel göç ve yasadışı saygınlığı üzerindeki olası etkileri ışığında XNUMX’te sonlandırılmıştır. Uruguayprograma katılımı benzer nedenlerle 2003'te iptal edildi. Bir ülkenin politik ve ekonomik duruşu doğrudan uygunluğunu belirlemezken, siyasi olarak istikrarlı ve ekonomik açıdan gelişmiş ülkelerin vatandaşlarının, ABD’de iken yasadışı olarak iş arama ve vizelerini ihlal etme konusunda çok fazla teşvik edici olamayacağına inanılıyor. vizeyi onaylamayı veya reddetmeyi dikkate alır. İsrail 'nın katı bir incelemesi nedeniyle kısmen de olsa VWP’ye dahil edilmediği İsrail'e seyahat eden Filistinli AmerikalılarDolayısıyla, karşılıklılık şartını yerine getirmiyor.

The Avrupa Birliği ABD’ye Visa Waiver Programını şu anda içinde bulunmayan kalan beş üye ülkesine uzatması için baskı yaptı: Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Polonya, ve Romanya. Bunların hepsi hariç “yol haritası ülkeleri” HırvatistanAB’ye yakın zamanda 2013’te katılmıştır. Kasım ayında 2014 Bulgar Hükümeti Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarına vize başvurusu kaldırmadıkça, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nı onaylamayacağını açıkladı.

Avrupa Vatandaşlarının ABD İçin Vize İhtiyacı Var mı?

İngiliz vatandaşlar geçerli bir seyahat bireysel makine okunabilir veya e-pasaport, iade veya ileriye dönük bir biletle ve 90 günden daha az bir süre kalanlar, Vize Muafiyet Programı ve can seyahat vizesi-sadece Seyahat İzni için Elektronik Sistem (ESTA).

ABD Vatandaşları Avrupa'ya girmek için bir AB vizesine mi ihtiyacınız var? Geçerli bir ABD pasaportuna sahip Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları 26 Avrupa üye ülkeleri Schengen Alanının bir Schengen uygulamak veya elde etmek zorunda kalmadan en fazla 90 gün süreyle kısa süreli turizm veya iş gezisi için vize.

Ziyaret Sevdiklerinize veya Amerika Birleşik Devletleri'nde tatile mi geliyorsunuz? Ülkeye girmeden önce Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nden uygun izni almalısınız. Bazı durumlarda, bu vize için başvurmak anlamına gelir, ancak bu ülkede bulunan bir ülkenin vatandaşıysanız Vize Feragat Programı (VWP)Kullanılarak Seyahat İzni için Elektronik Sistem (ESTA) daha kolay ve daha hızlı seçenek olabilir.

ESTA, Çoklu Seyahatlerde Geçerli midir?

senin BU yetkilendirme genellikle çoklu yolculuklar için geçerlidir hangisi önce gelirse, iki yıl boyunca (onaylanma tarihinden itibaren) veya pasaportunuz sona erene kadar *. Bu, aldığınız sürece bir BU için yetki seyahat, sırasında yeniden uygulamanız gerekmez geçerlik dönem. (VWP) Vize Feragat Programı kapsamında ESTA gereklilikleri, göçmen olmayan vize elektronik uygulamasına göre çok daha az talepkar. Vize başvurusu, kendinizle ilgili tüm seyahat ve tarih bilgilerini doldurmak için yaklaşık bir saat veya daha fazla zaman gerektirir ve onaylanmadan önce aylarca beklemeniz gerekir. Vs. ESTA uygulaması yaklaşık 10 dakikadır.

Bir ESTA'nın Maliyeti Ne Kadardır?

89.00 USD tutarındaki inceleme ve işleme hizmetlerimizden yararlanmak için. Maliyet, kişi başına ABD doları cinsinden zorunlu olan 14 $ 'lık (yaklaşık £ 9) zorunlu hükümet ücretini içerir ve bunun için kredi kartıyla ödenmelidir. Başvurunuz reddedilirse, yalnızca $ 4 tutarındadır. (2009 Seyahat Tanıtım Yasasında belirtilen)

ESTA'nız Reddedilirse Ne Olur?

Bir gezgin ESTA yetkilendirmesini reddederse ve koşulları değişmedi, yeni bir başvuru da reddedilecek. ESTA'ya uygun olmayan bir gezgin Vize Feragat Programı kapsamında seyahat için uygun değildir ve göçmen olmayan bir vizeye ABD Elçiliği veya Konsolosluğu.

Bir ESTA Almak Ne Kadar Sürer?

An ESTA uygulaması (10) on dakikalık bir form hakkında ve anında çevrimiçi olarak işlenir. Başvuruların çoğu, başvuru tarihinden itibaren bir dakika içinde onaylanır. Bununla birlikte, bir başvuru hakkındaki kararın tarihine kadar ertelenebileceği durumlar vardır. 72 saat. Bu nedenle, başvurunuzu gözden geçirmek için bir işlemciye sahip olmak en iyi uygulamadır. Tüm başvurular en çok kredi kartı ile ödenmektedir. ESTAmerica diğer alabilir Amerika Birleşik Devletleri dışında olmayan ödeme seçeneği.

Uygulamanıza bugün başlayın

Seyahatlerinize 72 saatte başlayın